Span are dreptate. Expertiza criminalistica oficiala il face praf pe Chereches. Raportul integral

Reclame home 1
Reclame home 1

Mitul inregistrarilor trucate din dosarul lui Catalin Chereches a fost spulberat de expertii Laboratorului de Expertize Criminalistice Cluj. Conform acestora, inregistrarile audio puse la dispozitia instantei de judecata au fost realizate cu un telefon marca iPhone 5S si nu au suferit editari de natura a le modifica in vreun fel continutul sau sensul. Raportul de expertiza intocmit arata ca inregistrarile, in care apar cu preponderenta discutii intre Catalin Chereches si Cristian Span, au fost facute cu un telefon mobil si nu cu reportofoane marca Sony sau Olympus, asa cum eronat afirma expertul platit de Catalin Chereches.

Iata ce spune raportul recent finalizat. „Examinarea metadatelor inregistrarilor de pe telefonul iPhone 5S a relevat faptul ca acestea au fost realizate ca Voice Memos, folosind un iPhone cu mai multe versiuni de operare, 9.1, 9.2, 9.3.1. Acest aspect este unul firesc, deoarece compania Apple elibereaza la intervale de timp cate un up-date la sistemul de operare. […]

Examinarea tuturor metadatelor de pe telefonul mobil iPhone 5S a relevat faptul ca acestea sunt consecvente cu ipoteza realizarii lor cu telefonul pus la dispozitie de organele judiciare si anume iPhone 5S. […]

In urma ascultarii critice s-au evidentiat doua voci care apar in majoritatea inregistrarilor (Catalin Chereches si Cristian Span, n. red.). Nu au fost constatate anomalii ale ritmurilor de vorbire-respiratie, salturi inexplicabile ale zgomotului de fond sau intreruperi ale discursurilor vorbitorilor care sa indice posibilitatea unor interventii asupra continutului inregistrarilor.

Analiza continuitatii evenimentelor audio nu a relevat manipulari, editari sau orice alta interventie.

Analiza simultaneitatii a relevat concordante intre evenimentele de pe inregistrari si datele la care se presupune ca sunt realizate inregistrarile in litigiu. […]

Examinarea zgomotului de fond si analiza instrumentala cu doua softuri specializate pe autenticitate audio nu au relevat inconsistente si nepotriviri ale parametrilor tehnici a inregistrarilor si a telefonului cu care s-au realizat inregistrarile, nu au fost depistate urme de transferari analogice de la reportofoane.”

Concluzia este una cat se poate de clara. Cristian Span l-a inregistrat pe Catalin Chereches cu un telefon marca iPhone 5S, iar fisierele audio nu au fost modificate in niciun fel. De asemenea, fisierele audio nu au fost realizate cu reportofoane.

Acum ramane ca instanta de judecata sa ia act de constatarile expertilor si sa se pronunte asupra autenticitatii probelor.

Redam mai jos integral raportul de expertiza.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

  1. marian

    Domnilor judecători, cât va mai dura acest proces? Nu vă este clar că aveți pe rol un infractor tăbăcit? Lăsați municipiul Baia Mare la mâna acestui individ?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole