Spania: 401 migranti au fost salvati de pe mare de la 1 ianuarie

Reclame home 1
Reclame home 1

Garda de Coasta spaniola a anuntat miercuri ca a salvat 401 migranti care incercau sa traverseze Mediterana in primele doua zile ale anului, relateaza Agerpres.

Un purtator de cuvant al serviciului spaniol de salvare pe mare a declarat pentru AFP ca 111 persoane au fost salvate marti, in Stramtoarea Gibraltar si Marea Alboran, si 290 miercuri.

Cel putin 769 de migranti au murit in 2018 in aceasta parte a Mediteranei, intre nordul Africii si Spania, de trei ori mai mult fata de tot parcursul anului 2017, potrivit ultimului bilant publicat la 19 decembrie de Organizatia Internationala pentru Migratie (OMI).

Potrivit CEAR, o organizatie nonguvernamentala de ajutorare a refugiatilor, acesta este cel mai mare numar de persoane care au murit incercand sa ajunga pe coastele spaniole din 2006.Aceasta ruta migratorie maritima nu este cea mai mortala – cel putin 1.278 de migranti au murit in 2018 incercand sa ajunga in Italia si Malta -, dar este „cea mai frecventata”, potrivit OIM, cu peste 56.000 de sosiri. Cu toate acestea, migrantii marocani sunt adesea trimisi inapoi in Maroc, in baza unui acord cu Rabatul. Problema migratiei este acum exploatata politic de opozitia de dreapta si de extrema-dreapta, care a intrat pentru prima data intr-un parlament regional, in Andaluzia (sud), luna trecuta.

Constituit in iunie, guvernul socialistului Pedro Sanchez a sustinut de asemenea o politica „umanitara” primind de cinci ori in Spania navele incarcate cu migranti refuzati de Italia si Malta.

Peste 300 de migranti salvati la 21 decembrie in largul Libiei au putut astfel sa debarce pe 28 decembrie in Andaluzia dupa ce au ramas o saptamana pe mare la bordul navei ONG-ului spaniol Proactiva Open Arms, unde au sarbatorit Craciunul, potrivit AFP, titrat de Agerpres.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole