Spania: Cel putin 17 copii au dezvoltat “sindromul varcolacului” dupa ce li s-a administrat un medicament etichetat gresit

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cel putin 17 copii din Spania au dezvoltat pilozitate excesiva pe tot corpul dupa ce li s-a administrat un medicament gresit din cauza unei erori de etichetare, a anuntat Ministerul Sanatatii spaniol, relateaza AFP, titreaza Agerpres.

Primele semnale de alerta au fost date in luna iunie, cand parintii au descoperit ca copiii lor – printre care si bebelusi – au dezvoltat o pilozitate anormala dupa ce au luat un medicament vandut sub denumirea de omeprazol, folosit impotriva refluxului gastro-esofagian.

Dupa ce au investigat aceste cazuri de hipertricoza, afectiune cunoscuta sub numele de „sindromul varcolacului”, autoritatile spaniole au descoperit ca in cutii se afla de fapt minoxidil, un medicament folosit impotriva caderii parului.

„Acest medicament a fost introdus intr-un ambalaj marcat omeprazol”, a declarat ministrul sanatatii, Maria Luisa Carcedo.

Eroarea provine de la laboratorul FarmaQuimica Sur, cu sediul in Malaga, unde ingredientul activ a fost gresit etichetat din motive pentru moment necunoscute.

Un purtator de cuvant al Ministerului Sanatatii spaniol a declarat ca 17 cazuri de copii care au dezvoltat „sindromul varcolacului” au fost raportate autoritatilor din Cantabria (nord), Andaluzia (sud) si regiunea Valencia (est). Simptomele vor disparea dupa ce copiii nu vor mai lua medicamentul, care a fost retras din farmacii, a dat asigurari ministerul intr-un comunicat, care a precizat ca laboratorul a fost inchis „ca masura de precautie”.

Cei patru copii afectati din Andaluzia, trei bebelusi si un copil de sapte ani, se simt bine, au anuntat serviciile de sanatate spaniole.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2