Spania: Incendiul din Gran Canaria scade in intensitate. Locuitorii se intorc la casele lor

Locuitorii evacuati din cauza incendiului violent izbucnit sambata pe insula turistica spaniola Gran Canaria au inceput sa se intoarca marti seara la casele lor, in timp ce pompierii au progresat in lupta impotriva flacarilor, fara ca incendiul sa fie inca in totalitate sub control, relateaza miercuri AFP.

Autoritatile spaniole si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu o “drama ecologica” care s-ar putea produce in doua rezervatii protejate ale insulei ca urmare a incendiului izbucnit sambata, de o forta rar intalnita, cu flacari care ating in unele locuri 50 de metri inaltime.

“Gradul de gravitate pe care il asteptam initial este mult mai mic, este o veste foarte buna”, a declarat Federico Grillo, seful serviciilor de urgenta de pe insula, care a precizat ca “avem tot ceea ce este necesar pentru a putea stinge incendiul”.

Incendiul, al treilea in zece zile pe insula, se afla marti seara in “faza de stabilizare”, insa nu este considerat ca fiind total sub control, a declarat presedintele guvernului regional, Angel Victor Torres.

Conform celei mai recente evaluari, flacarile au cuprins 10.000 de hectare.

O parte dintre persoanele evacuate au primit autorizatia sa se intoarca la casele lor, a precizat Torres.

Incendiul nu a facut nicio victima.

Turismul, motorul economic al arhipelagului situat in Atlantic, nu a avut de suferit in urma incendiului, au dat asigurari autoritatile: cea mai mare parte a turistilor se afla in zonele de plaja ale insulei, a doua cea mai frecventata din arhipelagul Canarelor, mai degraba decat in zona centrala a insulei.

Parcul Natural Tamadaba, o padure de pini printre cele mai salbatice din regiune, a fost mai putin afectat decat se temeau initial autoritatile.

“Exista zone afectate de incendiul de mare intensitate, insa majoritatea au ars doar la suprafata”, a spus Federico Grillo.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1