Spania intentioneaza sa isi inchida toate centralele nucleare pana in 2035

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Spania si-a propus sa inchida toate cele sapte centrale nucleare in perioada 2025-2035, conform unei strategii care prevede ca toata energia electrica ar urma sa fie produsa din surse regenerabile in 2050, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Ministrul spaniol al Energiei, Teresa Ribera, ar fi anuntat aceasta decizie marti, in conditiile in care Guvernul socialist se pregateste sa declanseze alegeri anticipate din cauza unei anticipate pierderi a votului pe buget.

Restructurarea sistemului energetic al Spaniei, tara in care sursele regenerabile au avut o pondere de 40% in productia nationala de electricitate in 2018, ar necesita investitii de aproximativ 235 miliarde euro intre 2021 si 2030, a declarat luna trecuta premierul spaniol Pedro Sanchez.

Ribera a anuntat ca Guvernul de la Madrid va prezenta in Parlament, la finele acestei luni, un plan destinat combaterii schimbarilor climatice. Acest plan trebuia insa prezentat spre aprobare Uniunii Europene pana la finele anului trecut.

Conform unei propuneri legislative pregatite anul trecut, Guvernul spaniol intentiona sa interzica vanzarea de automobile echipate cu motoare cu combustie interna incepand din 2040 si sa incurajeze instalarea unor capacitati de productie a energiei regenerabile in valoare de cel putin 3.000 de Megawati pe an.

Inchiderea centralelor nucleare, care sunt responsabile pentru aproximativ 20% din productia nationala de electricitate a Spaniei, a fost una din promisiunile de campanie ale socialistilor, care au preluat puterea in vara anului trecut.

Cele sapte centrale nucleare din Spania, care au inceput sa functioneze intre 1983 si 1988, sunt detinute de companiile Iberdrola, Endesa, Naturgy si EDP.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2