Spania: Ministrul de interne avertizeaza ca protestatarii catalani violenti risca pana la 6 ani de inchisoare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul spaniol de interne in exercitiu Fernando Grande-Marlaska a afirmat vineri ca protestatarii violenti din Catalonia ar putea risca pedepse cu inchisoarea de pana la 6 ani, conform legislatiei spaniole, transmite Reuters.

Fernando Grande-Marlaska i-a informat pe reporteri ca vineri seara au avut loc confruntari in preajma sediului politiei din Barcelona in care au fost implicati aproximativ 400 de persoane in „grupuri organizate”, care risca „pana la 6 ani de inchisoare in temeiul codului penal al Spaniei”.

Circa 525.000 de persoane au demonstrat vineri, la Barcelona, conform anuntului facut de politia municipal, relateaza Agerpres.

Regiunea Catalonia din nord-estul Spaniei se confrunta in ultimele 5 zile cu demonstratii presarate cu violente, revolta generata de condamnarea a 9 lideri separatisti catalani la pedepse importante cu inchisoarea (de la 9 la 13 ani) de catre justitia spaniola, pentru rolul jucat in tentativa de secesiune din 2017. Printre liderii separatisti condamnati se afla mai multi membri ai fostului executiv regional, destituiti dupa un referendum ilegal.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2