Fiica regelui Spaniei a fost pusa sub acuzare pentru frauda fiscala si spalare de bani

Decizia unui judecator din Palma de Mallorca de a o inculpa pe fiica cea mica a regelui Spaniei, Infanta Cristina, pentru spalare de bani si frauda fiscala apare miercuri pe prima pagina in toate cotidienele spaniole centrale, care analizeaza insa in mod diferit repercusiunile sau motivatiile acestor fapte, relateaza Agerpres.

Frauda fiscala o impresoara pe Infanta, scrie cotidianul El Pais, odata cu informatiile potrivit carora judecatorul stabileste ca fiica regelui a avut de castigat de la societatea pe care o avea alaturi de sotul ei, Inaki Urdangarin, si a permis sa fie “sprijin de nelipsit pentru delicte fiscale”. Cotidianul spaniol mai citeaza si din explicatiile scrise ale judecatorului, extrase din decizia de inculpare: delictele ar fi fost comise cu greu fara cunostinta ei, cheltuielile personale au constituit frauda atat la impozitul pe venit, cat si la cel pentru societati, si a usurat calea ca sotul ei sa comita de asemenea fraude fiscale.

O lacomie putin cam mare a facut-o pe Infanta Cristina sa “insele in mod repetat circa financiara”, citeaza si cotidianul El Mundo din explicatiile deciziei inculparii. Fiica regelui este astfel plasata in centrul unei adevarate retele, iar obiectivul ei ar fi fost deturnarea fondurilor publice si inselarea Ministerului de Finante, precizeaza sursa mentionata.

Judecatorul Castro decide inculparea Infantei pentru delict fiscal si spalare de bani, anunta la randul sau si cotidianul ABC. Casa Regala a spus ca respecta decizia judecatorului, insa iesit din comun este faptul ca judecatorul s-a bazat pe un raport al unor experti ai unei asociatii particulare, Manos Limpias (‘Maini Curate’) in loc sa ia in consideratie informatiile inspectorilor fiscali, constata publicatia citata.

Judecatorul o inculpa din nou pe Infanta si o citeaza pe fiica regelui pentru 8 martie sa dea declaratii pentru acuzatiile de spalare de bani si delicte fiscale, relateaza si cotidianul La Vanguardia. Pe de alta parte, cotidianul catalan urmareste, intre alte subiecte ale actualitatii, cum sprijina socialistii reforma Constitutiei in sprijinul unui sistem federal sau faptul ca seful guvernului regional din Catalonia, Artur Mas, da asigurari ca anul acesta va avea loc referendumul pentru autodeterminare, precum si ca vor aparea mai multe locuri de munca in regiune.

Cotidianul La Razon considera ca Infanta Cristina este inculpata din nou, dar numai cu presupuneri. Acest cotidian spaniol arata ca judecatorul José Castro a oferit asigurari in decizia sa, legate de faptul ca este imposibil ca fiica cea mica a regelui Spaniei sa nu fi stiut de contabilitatea companiei Aizoon, insa nu a adus dovezi in acest sens si a acuzat-o in schimb de delicte fiscale si spalare de bani.

Judecatorul Castro a inculpat-o din nou pe Infanta Cristina, cu acuzatii de delict fiscal si spalare de bani, scrie de asemenea si cotidianul El Periodico de Catalunya. Apararea fiicei regelui Spaniei va contesta decizia, care nu este sprijinita, de altfel, nici de procuratura, nici de institutia avocatului public, precizeaza sursa citata.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1