Spania se asteapta la un record de turisti straini in aceasta vara

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Spania se asteapta la un numar record de turisti straini in aceasta vara, ceea ce va marca al saptelea an de crestere consecutiva, a declarat ministrul Turismului, Comertului si Industriei, Reyes Maroto, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Spania este a doua cea mai vizitata tara din lume dupa Franta si are un aport de aproape 12% la Produsul intern brut al tarii.

„Spania va atinge un nou record in ceea ce priveste numarul vizitatorilor straini, ne asteptam la peste 29,6 milioane, cu o jumatate de milion mai mult decat vara trecuta. Si cheltuielile turistilor straini ar urma sa ajunga la un nivel record. Ne asteptam la o crestere de 3,2% in perioada iulie-septembrie, pana la aproximativ 33,9 miliarde de euro (38,3 miliarde de dolari)”, a declarat Reyes Maroto.

Spania vrea sa atraga noi turisti, in special din China, dar vrea si o consolidare de pe pietele mature, cum ar fi Marea Britanie si Germania. Mai putin de 1% dintre chinezii care au efectuat calatorii peste hotare au ales Spania pentru vacantele lor, a precizat ministrul Industriei.

Conform datelor oficiale, anul trecut aproximativ 18,5 milioane de britanici si 11,4 milioane de nemti au vizitat Spania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2