Spania se asteapta la un record de turisti straini in aceasta vara

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Spania se asteapta la un numar record de turisti straini in aceasta vara, ceea ce va marca al saptelea an de crestere consecutiva, a declarat ministrul Turismului, Comertului si Industriei, Reyes Maroto, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Spania este a doua cea mai vizitata tara din lume dupa Franta si are un aport de aproape 12% la Produsul intern brut al tarii.

“Spania va atinge un nou record in ceea ce priveste numarul vizitatorilor straini, ne asteptam la peste 29,6 milioane, cu o jumatate de milion mai mult decat vara trecuta. Si cheltuielile turistilor straini ar urma sa ajunga la un nivel record. Ne asteptam la o crestere de 3,2% in perioada iulie-septembrie, pana la aproximativ 33,9 miliarde de euro (38,3 miliarde de dolari)”, a declarat Reyes Maroto.

Spania vrea sa atraga noi turisti, in special din China, dar vrea si o consolidare de pe pietele mature, cum ar fi Marea Britanie si Germania. Mai putin de 1% dintre chinezii care au efectuat calatorii peste hotare au ales Spania pentru vacantele lor, a precizat ministrul Industriei.

Conform datelor oficiale, anul trecut aproximativ 18,5 milioane de britanici si 11,4 milioane de nemti au vizitat Spania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *