Spectacolul ”Disparitie la Senat”, de Horia Garbea, la Teatrul Municipal

Reclame home 1
Reclame home 1

curs-de-teatruLunea Artelor din data de 8 iunie va fi centrata pe un nou eveniment din seria spectacolelor de teatru lectura. La Festivalul de teatru de strada, studio si spatii neconventionale „Exceptio”, editia a III-a, Teatrul Municipal Baia Mare aduce in fata publicului o creatie a dramaturgului Horia Garbea.

Este vorba despre spectacolul de teatru lectura „Disparitie la Senat”, care va avea loc in Sala Studio, luni, 8 iunie, de la ora 19. In distributie: Wanda Farkas, Dana Ilie-Barbosu si Alexandra Vanci. Spectacolul va fi precedat, de la ora 18.30, de lansarea cartii ”Integrala operei Shakespeare”, in traducerea lui Horia Garbea si George Volceanov.

Un teatru al ambiguitatii, savuros, scris cu inteligenta, care se invarte in jurul dialogului dintre trei femei plus Politiciana, pornind de la pseudoactivismul politic pana la telenovele cu personaje care apar, inlocuiesc realitatea, creeaza paradoxuri, definind o lume in care ne invartim, pe care zicem ca o cunoastem, cea a politichiei care porneste de la Caragiale si continua pana in prezentul romanesc.

„Disparitie la Senat” de Horia Garbea isi are radacinile in Caragiale cel actual si se dezvolta intr-o cheie a absurdului de limbaj si de situatie. Doamna si Baroana-camerista traiesc intr-o lume in care realitatea isi face loc cu greu. Politiciana vine dintr-o lume a magmei politice a ultimilor ani, Doamna Venturi leaga cele doua lumi (aberante, de altfel), le defineste printr-un limbaj stalcit cu cuvinte de imprumut apte (pe alocuri) sa genereze comicul.

Personajul principal e absent. Doamnele il plaseaza in diferite ipostaze, convenabile sau mai putin convenabile, in functie de interes. „Disparitie la Senat” e o radiografie a lumii politice impreunata cu lumea telenovelei prezentului in numele unei vechi pseudoburghezii defuncte. Finalul este unul deschis, dand frau liber imaginatiei.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole