Spectacolul patetic al adularii Varanului. Antenistii de serviciu, in culmea penibilului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Condamnarea varanului flatulent a descatusat energii nebanuite in societate. High life-ul tace, fiind greu sa dai cu crosa de golf dupa el, daca saptamanal te intalneai cu marele om la cluburile de fitze din imprejurimile Capitalei. Este parte a aceluiasi sistem, in Romania post comunista fiind copiat capitalismul de cumetrie, experienta patentata la sfarsitul secolului al XIX lea de tripleta John D. Rockefeller, Andrew Carnegie si J.P. Morgan, cei trei pioneri ai capitalismului corporatist american salbatic, care au facut averi imense pe baza afacerilor cu statul.

Si la noi, peste 75% din averile celor mai bogati o suta de romani au fost realizate prin spolierea statului si nu prin munca cinsitita, inteligenta si libera initiativa. Diferenta intre sistemul dambovitean si cel american este acela ca acolo magnatii de presa nu se implica in politica, preferand sa o arbitreze. In schimb, Romania de azi este populata de indivizi ca Dan Voiculescu – Trustul Intact, Dan Diaconescu – OTV, Cosmin Gusa – Realitatea Tv, Sebastian Ghita – Romania Tv etc. Asta doar la nivel national, caci in presa regionala sau locala, nu exista trust sau televiziune care sa nu deserveasca interesele unui politician sau oligarh devenit si politician.

Am urmarit reality showul penibil de vineri al Antenelor, cu Gadea pe post de moderator si echipa de salariati pupincuristi pe post de sclavi media, condamnati la galerele voiculesciene. Si de parca nu era de ajuns, sediul “confiscat” a fost umplut cu ciuvicii de serviciu, chireacii umflati de dolarii de la Grivco, mamele cu copiii bolnavi sponsorizati din banii colectati de la telespectatori si primii 30 de pensionari de pe lista ocupantilor permanenti de gradene. Nu am vazut prestatie mai falsa si mai jalnica, momente de un penibil monumental, o retorica atat de fortata, incat ma asteptam in orice moment ca un operator revoltat sa puna planul imaginii in podea, sa dea cu camera de pamant si sa paraseasca studioul in semn de protest.

Asadar, marii justitiari ai ecranului, afiliati la CNN, multipremiati si laudati, cu ratingul pana la tavan, au cantat din nou in mod fals partitura antibasesciana, acuzand justitia de slugarnicie fata de chiorul prezidential. Au continuat apoi cu tanguielile, facand un exercitiu de populism ieftin, manipuland constiintele oamenilor simpli, nemultumiti de un sistem corupt si incompetent, pentru ca mai apoi sa-i arunce in bastoanele jandarmilor.

Chiar era atat de greu de inteles ce faceau echidistantul Mircea Badea, balbaita de Dana Grecu, frustratul de Dumitrescu si jalnicul Ursu? A fost onest sa provoace lumea sa iasa la “plimbare”, la o manifestatie neautorizata, cunoscand al naibii de bine legea, mai ales cu restrictiile de acces existente in zona administratiei prezidentiale? Din fericire, jandarmeria nu s-a lasat provocata, cu toate ca rechinul Mircea a urlat, a fluierat in degete, si-a dat jos agresiv tricoul inscriptionat si si-a etalat fizicul de smecher de cartier in maieu.

Au fost doar mici imbranceli, plus un picior in cur trantit de un activist pesedist cu doua beri in plus la bord date unei fatuci blonde de la b1 tv, ratacita in zona sustinatorilor varanieni. In rest oamenii si-au vazut de viata in canicula Bucurestiului de august, prea putin impresionati de flendureala jurnalisto-aiuristica a unei specii de mercenari de presa, al caror venit lunar “nenorocit” acopera chiria si intretinerea la 5.000 de pensionari obisnuiti.

In tara, s-au mobilizat colaboratorii antenelor din teritoriu, reusind sa stranga intre 15 si 60 de suporteri justitiari in localitatile respective, mai preocupati insa de berea de dupa actiune si nu de soarta varanului incarcerat. In concluzie, sondajele si imensa popularitate a antenistilor este doar un fas de tip voiculescian, romanilor fiindu-le perfect perpendicular daca mogulul este sau nu inchis, daca fiicele lui vor mai avea sediu sau isi vor instala birourile pe centura Capitalei.

Mi-aduc aminte de un asemenea mars de simpatie/protest si in Baia Mare, pentru fostul edil Cristian Anghel, orchestrat de politicieni, cateva personaje din galeria de sustinatori ai sportului local, plus oameni din acea parte a presei care ani la rand au trait bine – merci din darnicia marelui om. Nici atunci si nici acum justitia nu a cazut in fund si nici un procuror nu s-a sinucis din cauza sentimentului de vinovatie.

Nu se poate ca analizand acest subiect, relatia presa-politic-justitie, sa nu ma refer la omul care ani de zile a primit pana a obosit premiul de cel mai bun jurnalist roman, inegalabilul C.T. Popescu, cel care imediat dupa ce iesise de la un curs de manipulare in presa si televiziune tinut la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica, intrebat fiind de o domnita de la Jurnalul National despre motivele pentru care crede ca a fost declarat cel mai bun ziarist al ultimilor 20 de ani, a raspuns intr-un acces de sinceritate, spunand: “Probabil ca aceasta alegere se datoreaza modului cum am înteles sa-mi fac meseria în acesti 20 de ani. Cititorii, telespectatorii au simtit, au vazut de fiecare data ca nu încerc sa-i însel, ca nu încerc sa-i pacalesc, cu scopul de a-i aduce la o anume concluzie, asa cum fac multi dintre colegii mei, care considera ca performanta în materie de jurnalism înseamna sa fii cât mai smecher în raport cu publicul”.

Asa o fi, maestre, desi lumea vorbeste ca i-ati acoperit pe Tinu si pe alti colegi de breasla murdari in izmene. Dar daca le-ati tras-o ostaseste politicienilor, jurnalistilor, becalienilor, batracienilor, fufelor, manelistilor si loazelor, dar niciodata poporului, meritati admiratia noastra si a prestatorilor de serviciu de la Antene! Nu e frumos sa te bucuri de necazurile altora, dar echipa C&C Voiculescu nu va muri de foame, taticul flatulent avand grija din timp sa scoata banuti buni peste granita, cat despre echipa de varani juniori, Gadea are loc la amvonul unei biserici adventiste, M. Badea – instructor la o sala de fitness, Dana Grecu la RATB sa rupa tichete, iar Ursu la Delfinariul din Constanta, pe post de speaker.

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    mai cato cenzorul, exista sanse ca si la noi in oras sa avem parte de un asemenea spectacol.parca il vad pe prietenu grigore cum se leaga – in semn de protest- cu lanturi de turnul lui stefan sau pe prietenu cristi cum ne ameninta ca se arunca-n spatele trenului.amindoi purtind cite un tricou rosu cu inscriptia – basescu e de vina -.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2