Spectrul “popularului” Basescu bantuie scena politica romaneasca

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

basescu pmpExista in clasa politica romaneasca cateva specimene care sunt ca raia capreasca. Poti sa tunzi la zero personajul sau sa-l tratezi cu Decontaminol sau Romavermectin in concentratie maxima, ca efectele vor fi nule. Traian Basescu se tine de tara ca raia de caprele Irinucai, fiind incapabil sa inteleaga ca vremea lui a trecut si singurele mentiuni interesante despre persoana pot veni doar din sfera justitiei.

Personajul cu fata de buldozerist, maniere de vidanjor si apucaturi de corturar se crede alfa si omega politicii dambovitene, unicul capabil sa salveze caruta romanesca din santul istoriei. Renegat de fostele slugi din PDL, turma ovina migrata spre baciul liberal din marginimea Sibiului, batausul insemnat si-a tras partid cu staif basarabean si nomenclatura traseista. Ce credibilitate mai poate avea un om a carui unica calitate este hahaitul de batracian matrafoxat? Nici pana azi nu am reusit sa inteleg cum de a reusit un om cult si manierat precum Cristian Diaconescu, sa-si asocieze imaginea cu acest individ alunecos si infect, cu mers de pitecantrop, uitatura de smenar si apucaturi de basbuzuc?

Gaselnita numita Fundatia Miscarea Populara Romana a aparut din neantul circului politic, ca diversiune basesciana originala mosita intr-o carciuma puturoasa. Intr-o seara ploioasa si langa o kila de vin acrit, fostul marinar securist fara flota si-a pus barbatia pe masa impresionand iremediabil chelneritele sleampete. Cand un barbat care nu-si poate tine fermoarul la salopeta inchis ajungand sa-si impinga tiitoarea in fata, e clar ca are hemoroizi si pitici pe creier. Pana si cainii din Topraisar au ajuns sa urle la luna, speriind babele care se intorceau ametite de la vecernie.

Si cum legea spune ca in Romania numai UDMR poate avea candidati in politica fara a fi partid, basescul si-a tras formatiune politica dupa ce a tusit tabagic in sifleea ruginita de fost comandant. A urmat mintenas si Partidul Miscarea Populara, un hermafrodit nasit de vizitiul chelios frustrat si podareasa cu poalele-n cap. Splendida alcatuire bramburita are si finantarea asigurata cu banii evazionati din productia cinematografica cu titlul “Rapirea din… Irak”. Ne-am pricopsit asadar cu un partid neaos romanesc, avand ca presedinte de fatada pentru noua “la famiglia”, pe un expat basarabean obez.

Ca orice gaselnita politicianista moderna, noua formatiune are organizatie de tineret, organizatie de femei si organizatii teritoriale. Nu are in schimb organizatie de pensionari, desi in staff e mosierul Radulescu, si nici comisie de etica, desi l-au racolat pe deontologul Gelu Visan. Structura pe sexe a conducerii este acceptabila, dar mai putin reprezentativa dupa mazilirea sultanei favorite in Beciul Domnesc. Proiectul politic este finut, opera intelectualilor partidului, C. Diaconescu si S. Muresan, personaje cu staif si tinuta europeana. Obiectivele sunt aceleasi cu cele promovate de toata oligarhia politica a ultimilor 20 de ani, libertate, dezvoltare, investitii… adica nimic realizabil. Pusa pe ganduri de esecul de la prima confruntare electorala, PMP a abordat o politica mediatica agresiva, la centru si in teritoriu fiind lansate bisaptamanal petarde retorice generaliste.

Activul PMP se pricepe la toate si exprima puncte de vedere despre toate domeniile, criticandu-si fostii colegi de partid, indiferent de culoarea izmenelor si pozitia detinuta. Nemultumit de prestatia politrukului scafandru Onaca, tatucu Traian a iesit recent in drum anuntand cele doua fatuce deshidratate din presa audio-video, prezente la noua resedinta, ca de la 1 septembrie va navali in partid ca sa puna saua pe hoti, curve si banditi.

Capitanul va instaura urgent pe duneta disciplina si regulile marinaresti, iar primul care va fi trecut pe sub chila e To(lo)macul de partid. In teritoriu se vorbeste tot mai mult despre migrarea in haita spre UNPR, formatiune unde generalul de intindenta, specialist in izmene si vesela, nu-i cauta pe noii veniti de plombe sau tatuaje. Targetul specialistului in securitatea blidelor este atingerea numarului de un milion de nulitati cu carnet uneperist, in speranta ca vor prinde zece locuri de parlamentari la alegerile viitoare.

PMP este un partid nascut cu severe handicapuri de imagine si structura. Daca Cristian Diaconescu mai putea convinge si coagula o parte a electoratului format din mediul academic, diplomatie, patroanele de buticuri si studentele facultatilor de drept, formatiunea condusa pe fata de basarabeanul nascut in Ucraina si incognito de personajul mefistofelic matrafoxat, constituie un pariu pierdut din start.

Unica solutie viabila pentru a nu sucomba in eternitate este unificarea prin absorbtie cu UNPR, Basescu fiind cel care i-a pus lui Oprea pe umeri, trei stele in doar noua ani. Noul partid s-ar putea numi Uniunea Nationala pentru Renasterea Populara a Romaniei sau Partidul Renasterii Nesimtirii Populare, adica un talmes balmes fara ideologie sau doctrina.

Suna bine si pare fezabil in conditiile in care din razboiul civil social-democrato-liberal ar putea supravietui pana in primavara doar cei inchisi in puscarii. Adica Vanghelie si Hrebenciuc. Marele artizan al acestei brambureli nationale, hipiotul adormit si instabil emotional, juca aseara poker in Cismigiu anuntand pe cei doi fosti… pensionari si un veteran cu “Mihai Viteazu” ca se lasa de politica pana ce pe drapelul national nu va fi inserat crinul regal. Da Doamne!

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. dilau

  mai cato cenzorul, nu e rau deloc dar eu – ca basist convins- nu pot sa fiu de acord ca vremea marinarului a trecut. ani de zile am strigat in gura mare – desi o puteam face la vot – ca vrem schimbarea clasei politice. n-am fost noi in stare dar a facut-o basescu in proportie de 80-90%. faptul ca si cei mai tineri sint aproape la fel e o alta discutie. ramin la parerea ca tot basescu e singurul care ne poate scoate si din foame, doua mandate de prim ministru si ii ajung sigur. auzi, astept nu nerabdare un editorial la fel de tare adresat pesedistului zetea. atunci s-ar putea sa fim de acord 100% . asta daca se publica.:)))).

  Reply
  1. ion si petru groaza

   prietene dilau , marinaru’ si DNA-ul ! In ritmul in care ii aresteaza pe liderii psd,in 2 ani pe astia toti o sa-i gasesti doar in cuiburi, ca pe vremuri.

   Reply
  2. io ma

   stii dilau dupa o varsta ai alte prioritati. De exemplu sa te joci cu nepotii nu sa faci pe mosul nebun pe la TV.
   A trecut vremea tuturor dar pana rasare altu mai CU CUraj defilam cu ce avem

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *