Speranta moare ultima pentru URBIS. Sefii societatii nu renunta la ideea vanzarii cladirilor si terenurilor

Reclame home 1
Reclame home 1

Executivul Primariei Baia Mare impreuna cu sefii de la URBIS incearca in continuare sa obtina votul consilierilor locali pentru a putea vinde peste 5.000 de mp plus trei cladiri pentru a iesi, provizoriu, dintr-un impas.

La penultima sedinta de Consiliu Local, pe ordinea de zi, s-a regasit din nou priectul cu pricina insa cum Florin Cret nu a putut vota, deoarece lucreaza la URBIS, iar cele doua consiliere de la PER nu au votat PENTRU aceasta vanzare, proiectul NU a trecut.

Reprezentantul executivului a fost extrem de nemultumit. Acesta s-a uitat la cele doua consiliere de la PER si le-a spus: “O sa vina soferii de la URBIS in fata Primariei pentru ca nu a trecut proiectul in Consiliul Local. Sa vedem atunci ce veti face…”.

Daniela Bazarea, consilier PER, si acum isi mentine pozitia fata de aceasta vanzare considerand ca instrainarea bunurilor nu va scoate URBIS-ul din impasul in care se afla. Bazarea spune ca sefii de la URBIS ar trebui sa aibe solutii.

Daniela Bazarea, consilier local PER: “Consilierii locali de la PER au votat impotriva acestui proiect pentru ca nu suntem de acord cu vanzarea activelor pentru a rezolva o problema de lichiditate la URBIS fara sa existe o reorganizare, o restructurare a activitatii acestei societati, fara sa se analizeze situatia si sa se vada clar care sunt problemele financiare. Abia dupa aceea ar trebui sa se analizeze oportunitatea vanzarii de active care pot fi valorificate pentru a aduce profit sau beneficii in viitor societatii URBIS si prin urmare comunitatii baimarene.”

Va reamintim faptul ca cei peste 5.000 de metri patrati plus cele trei cladiri, aflate in Municipiul Baia Mare, au fost evaluate la suma derizorie de aproximativ 265.000 de euro. Acestea se afla in proprietatea SC URBIS SA care doreste sa le scoata la vanzare, cu sprijinul executivului Primariei. Societatea care si-a manifestat intentia de-a cumpara proprietatile este VITAL SA. Banii obtinuti din vanzarea activelor ar umple doar o mica parte din gaurile negre pe care le-a acumulat URBIS-ul de-a lungul anilor.

Ramane de vazut ce se va intampla cu aceasta vanzare. La momentul oportun revenim cu informatii.

Ana AVRAM

Baia Mare nu are terenuri. URBIS vrea sa vanda 5000 mp la VITAL. Pretul este derizoriu

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2