Spital de Pediatrie, sub patronajul Bisericii Ortodoxe langa Catedrala Episcopala din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

maini-copii-voluntariBaia Mare ar urma sa aiba un spital de pediatrie, care se va afla sub patronajul Bisericii Ortodoxe. Acesta ar urma sa fie construit langa Catedrala Episcopala Sfanta Treime din Baia Mare. Anuntul a fost facut chiar de catre Iustin Sigheteanul in cadrul ultimei sedinte de Consiliu Judetean din acest an, care a avut loc inainte de Craciun.

Iustin Sigheteanul a facut referire si la alte investitii pe care Biserica Ortodoxa ar urma sa le faca in Baia Mare. Noul episcop al Maramuresului si Satmarului a vorbit despre perioada de doliu prin care a trecut Episcopia si despre cei peste 20 de ani pe care Prea Sfantul Parinte Iustinian i-a dedicat bisericii si celor sfinte, inainte de trecerea sa la cele vesnice. Totodata, Preasfintia Sa, Iustin Sigheteanul si-a exprimat speranta ca si pe viitor, cele doua institutii, Consiliul Judetean si Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului vor conlucra la fel de bine si cu proiecte duse la sfarsit.

Episcopul a prezentat un proiect inedit pe care si l-a propus la inceput de mandat, acela ca, in cladirea aflata in vecinatatea Catedralei, sa fie infiintat un spital de pediatrie si spera sa obtina atat ajutorul administratiei judetene, cat si al parlamentarilor de Maramures. A motivat dorinta sa explicand ca Sfantul Iustin, al carui nume il poarta, se sarbatoreste, an de an, la 1 iunie, Ziua Internationala a Copilului.

Ziarmm.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2