Spitalele, obligate sa informeze pacientii cu privire la categoria de acreditare

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Spitalele din Romania care au fost evaluate si au fost incadrate in categorii de acreditare sunt obligate sa informeze pacientii cu privire la categoria primita de la Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS), transmite AGERPRES.

Potrivit unui ordin al presedintelui ANMCS aflat in dezbatere publica, insemnul “Acreditat” trebuie afisat de catre unitatile sanitare acreditate in al II-lea ciclu de acreditare, iar insemnul “In proces de acreditare” de catre urmatoarele categorii de spitale: unitatile sanitare inscrise in procesul de acreditare in al II-lea ciclu de acreditare, care nu au primit vizita de evaluare; unitatile sanitare care au primit vizita de evaluare, dar nu le-a fost emis raportul de acreditare; unitatile sanitare pentru care procesul de acreditare a fost prelungit.

“Pentru spitalele care nu afiseaza unul dintre aceste insemne, nu exista dovezi, in evidentele noastre, ca se preocupa de asigurarea calitatii serviciilor medicale si a sigurantei pacientului”, arata ANMCS.

Autoritatea precizeaza ca scopul acestor insemne este de a informa populatia cu privire la nivelul calitatii serviciilor de sanatate oferite in cadrul unitatilor sanitare.

Conform ordinului presedintelui ANMCS, aflat in dezbatere publica pe site-ul www.anmcs.gov.ro, la sectiunea Transparenta Decizionala, spitalele vor fi obligate sa afiseze unul dintre insemne, dupa caz, la intrarile in incinta unitatilor sanitare. Plasarea lor va fi la loc vizibil, pe suport adecvat, la inaltimea cuprinsa intre 150 cm si 200 cm, pentru a fi in raza vizuala a pacientilor. Insemnele trebuie afisate si in cazul unitatilor sanitare care au sedii secundare sau sectii exterioare. Totodata, spitalele au obligatia afisarii unuia dintre insemne, dupa caz, pe pagina de internet, precum si pe toate documentele emise de unitatile sanitare acreditate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2