Spitalul Judetean Baia Mare: Asistentii medicali doneaza sange pentru viata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ziua de 12 Mai a devenit Ziua Internationala a asistentilor medicali din intreaga lume, la initiativa Consiliului International al Asistentilor Medicali, creat in anul 1899, in cinstea zilei de nastere a lui Florence Nightingale, fondatoarea primei scoli laice de asistent medical din lume. In acest an, asistentii care activeaza in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare s-au gandit sa serbeze intr-un mod inedit, alegand sa doneze sange pentru viata.

Mirela Sandor, directorul de ingrijiri din cadrul unitatii medicale judetene a declarat ca, pe langa conferinta tematica la care vor participa asistentii medicali in cursul zilei de vineri, 11 mai, s-au gandit sa aniverseze aceasta zi printr-o actiune masiva de donare de sange.

”Se stie ca sangele este vital in salvarea vietilor omenesti, iar spitalele se plang mereu ca au stocuri insuficiente din cel mai vital lichid, sangele. Acesta este motivul pentru care, impreuna cu asistentii medicali din Spitalul Judetean de Urgenta vom dona sange in cursul zilei de joi, 10 aprilie, in cadrul unitatii medicale.

Sangele este un dar ce nu poate fi inlocuit, iar de o punga de sange atarna, de multe ori, viata unui pacient. Asistentii medicali cunosc mai bine ca oricine cat de vital este sangele in cazul unui bolnav si ca existenta acestuia face, adeseori, diferenta intre viata si moarte”; a declarat Mirela Maria Sandor, director de ingrijiri.

Biroul de presa al Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2