Spitalul Judetean Baia Mare: Banca Mondiala a publicat caietul de sarcini pentru demararea lucrarilor la Centrul de Radioterapie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare urmeaza sa beneficieze de o Sectie de Radioterapie, investitie care este realizata cu fonduri de la Banca Mondiala. Contractul de finantare al investitiei a fost semnat inca din 14 martie 2016, la Bucuresti, in prezenta reprezentantilor Ministerului Sanatatii si a reprezentantilor Bancii Mondiale.

In ultimii doi ani de zile, reprezentantii Bancii Mondiale au facut mai multe vizite la unitatea medicala din Baia Mare, fapt care a dus la calificarea Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” in acest program atat de important de care vor beneficia atat bolnavii din Maramures, cat si din judetele adiacente. Printr-un program de achizitie cu finantare de la Banca Mondiala, Spitalul Judetean din Baia Mare este acum pe lista primelor cinci centre care vor beneficia de noi linii de radioterapie.

Centrul de Radioterapie de la Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare se realizeaza cu o linie de finantare in valoare de 3 milioane euro, iar sectia presupune o serie de dotari specific si personal specializat care sa acorde asistenta medicala necesara. Spitalul din Baia Mare a fost cuprins in primul val alaturi de Cluj si Bucuresti (Institutul Oncologic si Spitalul Elias). In prezent, Clujul a fost retras de pe lista de finantare, fiind inlocuit cu spitalele din Galati si Constanta.

In data de 3 aprilie a fost semnat ordinul de incepere al lucrarilor de extindere si modernizare ale buncarului, iar in cursul zilei de joi, 6 aprilie 2017, pe site-ul Bancii Mondiale a fost publicat caietul de sarcini pentru aparatura necesara dotarii buncarului de radioterapie al Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare. Semnarea acestui ordin, precum si publicarea caietului de sarcini dovedesc faptul ca existenta acestui centru de radioterapie devine o certitudine, lucrarile intrand, in acest moment, pe ultima suta de metri.

Biroul de presa al Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *