Spitalul Judetean Baia Mare inaugureaza miercuri noul Laborator de Radioterapie. Va fi prezenta si Sorina Pintea

Reclame home 1
Reclame home 1

Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare inaugureaza noul Laborator de Radioterapie cu Energii Inalte.

Evenimentul va avea loc miercuri, 3 aprilie, incepand cu ora 11:00, la sediul unitatii medicale din Baia Mare si va aduna personalitati marcante din segmental medical si administrativ, potrivit unui comunicat remis de Spitalul Judetean. La inaugurare va participa si ministrul sanatatii, ec. Sorina Pintea. Momentul festiv va fi urmat de declaratii de presa.

Laboratorul de Radioterapie cu Energii Inalte reprezinta o investitie foarte importanta pentru viata pacientului oncologic, atat din Maramures, cat si din judetele limitrofe!

Numarul bolnavilor care sufera de diverse forme de cancer este tot mai mare, iar radioterapia este una din formele de tratament necesare in aceste afectiuni.

In acest context, in urma cu cativa ani, s-a nascut povestea unui proiect major, vital pentru pacientul oncologic.

Realizarea laboratorului a fost posibila, in primul rand, datorita sprijinului Ministerului Sanatatii, a Bancii Mondiale, dar si datorita asumarii sustinerii constructiei buncarului din fondurile proprii ale spitalului judetean, cu sprijinul CJ Maramures si, nu in ultimul rand, datorita efortului si muncii unei echipe formate din conducerea unitatii medicale din Baia Mare, medici, asistenti, specialisti, proiectanti, ingineri, constructori, personal auxiliar al spitalului.

Laboratorul de Radioterapie cu Energii Inalte este dotat cu un CT cu optiune de simulare – aparat dedicat radioterapiei, cu ajutorul caruia se obtin sectiunile CT, care ajuta pentru conturajul tumorii si al volumelor tumorale. Aparatura noua contine si acceleratorul linear-aparat de ultima generatie, performant, care este util pentru tratarea tumorilor superficiale si profunde.

“Probabil, dupa proiectul major de reabilitare a Spitalului Judetean din Baia Mare, Centrul de Radioterapie este cel mai important proiect derulat de echipa noastra, in ultimii ani. O investitie de peste 5 milioane de euro, initiata si demarata in perioada in care Sorina Pintea, actualul ministru al sanatatii era managerul spitalului si continuata de noi, actuala conducere”, precizeaza dr. Pop Vasile-Ioan, managerul spitalului Judetean din Baia Mare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole