Spitalul Judetean Baia Mare: Peste 200 de persoane au ajuns la urgenta in 1 mai

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Volumul de munca desfasurat in Unitatea de Primire Urgente (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare este urias. In doar 24 de ore, echipele de specialisti din cadrul UPU au acordat asistenta medicala pentru 215 persoane. Doar 56 dintre acestia au reprezentat cazuri critice, de cod rosu si galben, restul fiind incadrati la codurile verde, albastru sau alb. se arata intr-un comunicat al Spitalului Judetean.

Din totalul celor care au ajuns la UPU in minivacanta de 1 mai, 46 de pacienti au ramas internati, 13 au fost transferati catre alte unitati medicale, in timp ce 150 de pacienti au fost trimisi la domiciliu, dupa ce au beneficiat de evaluare si tratament de urgenta.

Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare asigura triajul, evaluarea si tratamentul de urgenta pentru pacientii care se prezinta la spital spontan sau care sunt transportati cu ambulantele.

La sosirea pacientilor in UPU se face triajul acestora si, raportat la functiile vitale, acuze si starea clinica a acestora, pacientii sunt indrumati spre unul din cabinetele din Unitatea de Primire Urgente. In cursul anului 2018 s-au efectuat 84.860 de consultatii si interventii.

Tot in data de 1 mai, un elicopter SMURD a asigurat transferul unei paciente de la unitatea medicala din Baia Mare, la Cluj Napoca. Bolnava, in varsta de aproximativ 50 de ani, prezenta o malformatie vasculara cerebrala.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole