Spitalul Județean Baia Mare: Se solicită finanțare prin PNRR pentru un nou proiect

Zilele trecute, consilierii județeni au aprobat proiectul „Îmbunătățirea sistemelor informatice și a infrastructurii digitale a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare” în vederea finanțării acestuia în cadrul Planul Național De Redresare Și Reziliență – Componenta C7 – Transformare digitală – Investiția I.3 Realizarea sistemului de eHealth și telemedicină, Investiția I1.3.3 Investiții în sistemele informatice și în infrastructură digitală a unităților sanitare publice.

Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 4,408,023.88 lei cu TVA, în timp ce contribuția proprie este de 703.802,13 lei reprezentând valoarea TVA și achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului.

”Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului „Îmbunătățirea sistemelor informatice și a infrastructurii digitale a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare”, pentru implementarea acestuia în condiții optime, se vor asigura din buget propriu al unității sanitare.

Se certifică valoarea de 66.643 internări, prevăzută în cererea de finanțare ca reprezentând numărul de internări în anul 2018, conform Anexei 1, la prezenta hotărâre.

Se împuternicește d-ul. Oros George–Alexandru, manager al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, să semneze toate actele necesare şi contractul de finanţare în numele Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare şi al Partenerului, dacă este cazul”, se precizează în proiectul adoptat de consilierii județeni.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu