UPDATE: Spitalul Județean și Spitalul de Boli Infecțioase, în atenția consilierilor județeni. Ce proiecte vor să aprobe

Reclame home 1
Reclame home 1

UPDATE – Consiliul Județean Maramureș:

Aleșii județeni, reuniți astăzi în ședința Consiliului Județean Maramureș, au adoptat două proiecte care vizează dotarea cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” și la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare.

Cele două proiecte – „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” și “Dotarea Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” – sunt în valoare de 35.319.199,21 lei, TVA inclus, respectiv 3.447.278,87 lei, TVA inclus, și vor fi finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Igiena în cadrul unităților spitalicești este absolut necesară, iar pentru a preveni și gestiona cât mai eficient infecțiile intraspitalicești sunt necesare o serie de măsuri și echipamente. Obiectivul principal al acestor proiecte este tocmai acela de a dota cele două spitale din municipiul Baia Mare, aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș, cu echipamente și materiale necesare pentru curățenia, dezinfectarea și păstrarea unui mediu cât mai steril.

„Aceste proiecte sunt esențiale pentru cele două spitale pe care le avem în subordine. De asemenea, în această perioadă pregătim încă două proiecte pentru construirea și dotarea unui nou ambulatoriu atât la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” cât și la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Știrea inițială:

Consilierii județeni se întâlnesc astăzi în ședință extraordinară, care va avea pe ordinea de zi două proiecte ce vizează Spitalul Județean Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase.

Mai exact, cele două proiecte arată în felul următor:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului “Dotarea Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” propus la finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență;

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului “Dotarea Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale” propus la finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență”.

Președintele CJ, Ionel Bogdan, a precizat că în cazul Spitalului Județean este vorba despre o cerere de finanțare de 6 milioane de euro.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2