Sportivii de performanta traiesc cu 40 la suta mai mult decat oamenii obisnuiti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sportivii de performanta, care efectueaza antrenamente foarte exigente, traiesc cu 40 la suta mai mult decat oamenii obisnuiti si prezinta un risc mai mic de mortalitate la bolile cardiovasculare si cancer, arata un studiu realizat de Universitatea din Zaragoza, citat de agentia spaniola EFE, transmite Agerpres.

Studiul a analizat date culese de la 42.000 de sportivi din toata lumea, dintre care doar 800 de femei, care au participat la Turul Frantei, JO si competitii internationale, alaturi de jucatori de fotbal si baseball.

Conform datelor prelucrate, sportivi de performanta au sansa unei vieti mai lungi cu 40 la suta decat oamenii obisnuiti si riscul de mortalitate este cu 42 la suta mai mic la bolile cardiovasculare si 37 la suta mai mic la cancer, ca urmare a unei activitati fizice regulate si moderate.

Studiul nu ocoleste si marea controversa asupra efectelor pe care le au antrenamentele efectuate de sportivii de inalt nivel, care sunt mult mai intense si se deruleaza pe durata a mai multor ani. Studiul nu sustine insa ipoteza ca exercitiile intense pot produce alterari cardiace, in principal fibrilatia auriculara.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2