Sportul scolar baimarean si-a mai splat din rusine. Insa grija fata de copii e doar de fatada

PNL

Scoala „Avram Iancu” a scapat de nefastul simbol al sportului baimarean. Un panou de baschet scorojit, umflat de ploi si ars de soare, ce si-a pierdut de multa vreme inelara-i podoaba. Dupa ce ZiarMM i-a acordat meritata-i distinctie, cineva, acolo sus, s-a sesizat si… iata ca s-a putut face ceva. Cele doua panouri de pe terenul de baschet au fost inlocuite (avand de data asta si inelele de rigoare). Mai urmeaza si refacerea suprafetei de joc, aceasta fiind in prezent plina de pietricele si praf.

Desigur, nu ne entuziasmam prea tare vazand ca s-a lucrat si la gard, pentru ca tepii metalici din partea superioara ne arata in continuare o viziune retrograda asupra notiunii de “curtea scolii” si a importantei pe care ea o ocupa in cresterea, educatia si ocrotirea copiilor. Asta, asa, ca tot a venit vacanta, iar cei mici trebuie sa inteleaga faptul ca nu au ce cauta in curtea scolii, ca pe vremuri. Acum traim timpuri moderne, in care siguranta copiilor e pe ultimul loc.

Tot in zona, remarcam si faptul ca la fostul Liceu 7, actuala Scoala Primara “Alexandru Rusu”, s-a prins rusinea si de constructorul care amenajeaza curtea si lucreaza la un teren de sport. Materialele de constructie au fost ridicate de sub un panou de baschet, macar pentru a oferi senzatia ca ii pasa cuiva. Spunem asta pentru ca nu suntem convinsi de faptul ca muncitorii au inteles ca nu poti arunca orice pe terenul de sport, transformandu-l in santier, de vreme ce sub un alt panou de baschet, din aceeasi curte, sunt imprastiate la intamplare alte materiale de constructie.

Vrem sa credem ca e doar o chestiune de timp pana unii si altii vor intelege faptul ca nu ii poti primi pe copii in curtea scolii cu terenuri de sport transformate in santiere si cu tepi metalici pe garduri. Asta daca nu cumva ne dorim sa avem tineri ce nu mai stiu ce inseamna sportul, miscarea, joaca alaturi de copiii din cartierul in care locuiesc si ii indemnam sa ramana in casa, lipiti de ecranele telefoanelor, calculatoarelor sau televizoarelor.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1