Sprijin din partea guvernului pentru PFA-urile si intreprinderile individuale afectate de criza de coronavirus

PNL

Guvernul PNL se implica cu toata determinarea in batalia impotriva coronavirusului, prioritatea absoluta fiind protejarea sanatatii populatiei, salvarea de vieti, limitarea extinderii pandemiei si eradicarea ei.

In paralel, guvernul vizeaza mentinerea functionarii economiei, mai ales in sectoarele ei vitale, functionarea la capacitate maxima a institutiilor statului si sprijinul puternic pentru economia privata.

Dupa primele masuri economice si sociale de sprijin pentru angajatii si companiile afectate de criza coronavirus, adoptate in sedinta de guvern de saptamana trecuta, acum sunt pregatite noi masuri de sprijin. Astfel, PFA-urile si intreprinderile individuale care si-au intrerupt activitatea vor beneficia de o indemnizatie fixa la nivelul unui salariu minim brut pe perioada starii de urgenta.

De asemenea, Ministrul Muncii Violeta Alexandru, a anuntat ca angajatorii trebuie sa inregistreze in REVISAL numele angajatilor care ar urma sa fie trimisi in somaj tehnic, dupa care trebuie sa se adreseze, incepand din aprilie, la Agentiile Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. „Suntem gata sa procesam aceste cereri cat mai repede cu putinta de la inceputul lunii aprilie, in asa fel incat acesti oameni care se afla la limita suportabilitatii din punct de vedere financiar sa nu trebuiasca sa astepte dupa stat pana la primirea banilor.”, a spus ea.

Alexandru a mentionat ca documentele se pot depune electronic, pentru a nu impovara oamenii cu drumuri la AJOFM.

In ultima sedinta de guvern a fost adoptat un intreg pachet de masuri de sprijin pentru angajatii si companiile afectate de pandemia COVID-19, cu o alocare bugetara de 30 de miliarde de lei, impactul economic fiind estimat la aproximativ 100 de miliarde de lei. Sursele de finantare pentru aceste masuri sunt bugetul national si fondurile europene.

Ionel Bogdan, presedinte PNL Maramures si secretar de stat in Cancelaria Prim-Ministrului sustine ca: ,,In perioada urmatoare, Guvernul va continua consultarile cu cei afectati economic de epidemia cu coronavirus si va veni cu noi reglementari pentru toate categoriile de intreprinderi si activitati profesionale care si-au intrerupt activitatea partial sau integral ca urmare a masurilor impuse de starea de urgenta. Ii vom sustine pe angajatori, ii vom sustine pe angajati, pentru ca doar impreuna vom reusi sa depasim aceasta criza care afecteaza deja economia la nivel mondial.”

PNL Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1