Sprijinul oferit lui Tsipras de opozitie dupa referendum incepe sa se fisureze

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Alexis-TsiprasSprijinul liderilor partidelor politice din Grecia fata de premierul Alexis Tsipras pentru negocierile cu UE a inceput sa se fisureze dupa reuniunea de marti, din Bruxelles, a zonei euro, a carui concluzie a fost ca guvernul grec mai are timp pana duminica sa vina cu solutii in vederea incheierii unui nou acord de finantare, alternativa fiind iesirea din zona euro, relateaza miercuri agentia EFE citata de Agerpres.

Partidele de opozitie, care luni au strans randurile in jurul lui Tsipras dupa victoria taberei ‘Nu’ (cea impotriva acordului propus de creditorii internationali) la referendum, au declarat miercuri in unanimitate ca mandatul pe care l-au acordat premierului este sa incheie un acord, nu sa rupa Grecia de Europa.

Linia rosie nationala este pastrarea monedei euro si ramanerea in Europa, a declarat purtatorul de cuvant al formatiunii conservatoare Noua Democratie, Kostas Karagunis. ‘Guvernului grec ii revine responsabilitatea de a negocia si domnul Tsipras trebuie sa semneze, asa cum a promis, un acord pentru ramanerea tarii in zona euro’, a adaugat acesta.

Purtatorul de cuvant al aceluiasi partid, Kiriakos Mitsotakis, a mers mai departe si a cerut presedintelui Greciei sa convoace o reuniune a liderilor politici pentru a analiza situatia, o solicitarea similara venind si din partea presedintelui partidului social-democrat PASOK, Evangelos Venizelos.

La randul sau, liderul partidului de centru To Potami, Stavros Theodorakis, i-a cerut lui Tsipras sa prezinte urgent propuneri care sa mentina Grecia in zona euro, orice alt act fiind considerat de el ‘o tradare’.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2