Sprijinul pentru Putin creste ametitor pe fondul crizei din Ucraina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Presedintele rus Vladimir Putin, a carui popularitate a crescut ametitor pe fondul crizei din Ucraina, este ferm pe pozitia de a castiga un nou mandat in 2018, daca decide sa candideze, a declarat joi o agentie independenta de sondaje, relateaza Reuters citata de Agerpres.

Un studiu realizat de grupul de cercetare Levada a constatat ca 81% din respondenti ar fi gata sa-l voteze pe Putin daca alegerile prezidentiale ar avea loc acum, de la 77% in luna aprilie si 68% in ianuarie.

Sprijinul public pentru Putin este in crestere de la inceputul crizei din Ucraina, in timpul careia Rusia a anexat regiunea Crimeea, liderul de la Kremlin a criticat cu inversunare conducerea prooccidentala de la Kiev si relatiile cu Occidentul s-au inrautatit.

“Determinarea sa cheama majoritatea electoratului”, a declarat Aleksei Grajdankin, sef adjunct la Levada, intr-un comunicat. “Este putin probabil ca pana in 2018 sa apara un politician care sa poata concura cu Putin pentru scaunul prezidential”.

Ratingul de aprobare a lui Putin, un indice lunar separat publicat de Levada, a depasit 70% pentru cele mai multe din timpul primelor sale doua mandate din 2000 pana in 2008, cand Rusia a beneficiat de un boom economic alimentat de petrol. Atunci, acesta a crescut la peste 80%.

Putin a castigat al treilea mandat de sase ani ca presedinte in martie 2012 cu aproape 64% din voturi, in ciuda protestelor de strada impotriva lui in lunile precedente.

Sondajele arata ca fostul spion KGB ramane cel mai popular politician in Rusia. El nu a exclus sa candideze pentru un al patrulea mandat de sase ani in 2018.

Criza din Ucraina s-a dezvoltat in cel mai rau impas intre Rusia si Occident de la sfarsitul Razboiului Rece, determinand Washingtonul si Bruxellesul sa impuna sanctiuni contra unor persoane fizice si companii din Rusia, aminteste Reuters.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2