SRI: 4 spitale afectate de ransomware-ul BadRabbit 4; pentru oprirea acestuia e suficienta instalarea oricarui antivirus

PNL

Patru spitale din tara sunt afectate de ransomware-ul BadRabbit 4, anunta reprezentantii SRI, care precizeaza ca pentru oprirea acestuia este suficienta instalarea oricarui antivirus recunoscut in domeniu, informeaza AGERPRES.

”Din datele pe care le detinem pana acum, urmare a semnalarilor primite de CERT-RO la numarul special 1911 si transmise mai departe catre Centrul National Cyberint, am constatat ca sunt afectate de ransomware-ul BadRabbit 4 spitale: “Victor Babes” – Bucuresti, Husi, Dorohoi si Carbunesti”, precizeaza SRI.

Potrivit sursei citate, o echipa a Centrului National Cyberint a mers la Spitalul ”Victor Babes” pentru a analiza situatia.

”O echipa a CNC a plecat la “Victor Babes” pentru a analiza situatia si a ridica artefactele care ne permit sa intelegem cum are loc infectia si ce masuri trebuie luate pentru a o opri. Din analizele preliminare efectuate reiese faptul ca pentru oprirea infectiei este suficienta instalarea oricarui produs antivirus recunoscut in domeniu. Cel mai probabil, infectia se bazeaza pe inginerie sociala (pacalirea utilizatorului), si nu pe exploatarea unei vulnerabilitati (slabiciuni) a sistemului. Ransomware-ul nu este de mare complexitate, fiind detectabil de care orice produs antivirus clasic”, mai precizeaza SRI.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1