SRI a aniversat 29 de ani de activitate; Helvig: Diminuarea bugetara semnificativa conduce la necesitatea prioritizarii unor domenii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Serviciul Roman de Informatii (SRI) a aniversat, marti, 29 de ani de la infiintare, cu acest prilej fiind prezentat bilantul activitatii institutiei pe anul 2018, in prezenta presedintelui Klaus Iohannis si a membrilor Comisiei de control parlamentar, informeaza AGERPRES.

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat ca Romania este permanent expusa provocarilor complexe, cu precadere pe liniile contrainformatiilor, amenintarilor cibernetice ori terorismului, iar pe plan intern, diminuarea bugetara duce la necesitatea prioritizarii unor domenii in detrimentul altora.

„In cadrul evenimentului, directorul SRI, Eduard Hellvig, a prezentat principalele directii de evolutie institutionala pentru urmatoarea perioada, cu accent pe dezvoltarea integrata, pe investitia inteligenta in oameni si tehnologie, care sa asigure in continuare forta operativa si cunoastere extinsa a fenomenelor de securitate nationala. Aceste obiective raman actuale cu atat mai mult cu cat Romania este permanent expusa provocarilor complexe, cu precadere pe liniile contrainformatiilor, amenintarilor cibernetice ori terorismului. La nivel international contextul este fluid, cu reasezari geopolitice majore, in timp ce intern diminuarea bugetara semnificativa conduce la necesitatea prioritizarii unor domenii in detrimentul altora, la fel de importante”, se arata intr-un comunicat al SRI.

Eduard Hellvig a subliniat ca evolutia digitala accelerata va impune o adaptare rapida si din partea SRI, care, pe termen scurt si mediu, va trebui sa asimileze si sa integreze functional tehnologie si procese fara de care o organizatie de intelligence nu mai poate functiona la standardele cerute de societate.

Presedintele Klaus Iohannis a apreciat modul in care SRI si-a indeplinit misiunile pastrandu-si echidistanta politica si si-a reconfigurat activitatile pentru a se pune in acord deplin cu modificarile substantiale de legislatie nationala.

De asemenea, conform sursei citate, seful statului a subliniat importanta deosebita a mentinerii si pe viitor a reperelor de performanta institutionala, a contributiei SRI la structurile colaborative de intelligence si securitate care functioneaza la nivelul NATO si UE.

„In egala masura, Serviciul Roman de Informatii trebuie sa continue eforturile de aprofundare a parteneriatelor cu societatea civila, a proiectelor comune cu cetatenii, beneficiarul de facto al activitatilor de intelligence ale institutiei”, se mai spune in comunicatul SRI.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole