SRI: Au fost implementate noi masuri de securitate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Noi masuri de securitate au fost implementate in contextul evenimentelor generate de tensionarea relatiilor ruso-ucrainene si pe fondul necesitatii Aliantei Nord-Atlantice de a-si intari granita de est, sens in care a aparut si ideea crearii, pe baza contributiei voluntare a tarilor membre NATO, a unui Fond de Sprijin (Trust Fund) pentru dezvoltarea capacitatii de aparare cibernetica a Ucrainei, a mentionat sambata SRI intr-un comunicat de presa.

“In contextul evenimentelor generate de tensionarea relatiilor ruso-ucrainene si pe fondul necesitatii Aliantei Nord-Atlantice de a-si intari granita de est, au fost implementate noi masuri de securitate, sens in care a aparut si ideea crearii, pe baza contributiei voluntare a tarilor membre NATO, a unui Fond de Sprijin (Trust Fund) pentru dezvoltarea capacitatii de aparare cibernetica a Ucrainei. Expertiza pe care SRI o detine in domeniul securitatii cibernetice — apreciata atat in proiecte desfasurate in tara noastra, cat si in cadrul cooperarii cu NATO, prin contributii la crearea de platforme specifice si prin participarea activa la exercitii precum Cyber Coalition — a fundamentat aprobarea, de catre CSAT, a participarii tarii noastre, prin Serviciul Roman de Informatii, in calitate de natiune-lider, la acest Fond”, a precizat SRI in comunicatul de presa.

Ca urmare, CSAT a aprobat transmiterea acestei decizii catre NATO, iar in cadrul Summit-ului NATO din Tara Galilor (4-5 septembrie a.c.), Romania si-a declarat disponibilitatea de a indeplini rolul de natiune-lider a Fondului de Sprijin pentru apararea cibernetica a Ucrainei.

“Aceasta calitate presupune definirea, de catre specialistii nationali in securitate cibernetica, in baza dialogului cu partea ucraineana, a cerintelor tehnice si a arhitecturii unui sistem de protectie a unor infrastructuri critice IT&C impotriva amenintarilor cibernetice. De asemenea, o alta sarcina a natiunii-lider se refera la identificarea altor state NATO ca si contributori la Fond, astfel incat sa se poata asigura resursele financiare pentru implementarea proiectului definit. Nu in ultimul rand, natiunea-lider va asigura managementul de proiect si instruirea specialistilor ucraineni in vederea exploatarii eficiente a sistemului”, se arata in comunicatul de presa.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2