SRI: Peste 70% din buget – cheltuieli de personal

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Peste 70% din bugetul Serviciului Roman de Informatii merge catre cheltuieli de personal – pensii si salarii, iar, pe langa munca de intelligence, Serviciul mai are si alte atributii, cum ar fi transportul corespondentei sau controlul de securitate la aeroporturi, precizeaza Biroul de Presa al SRI, informeaza AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pe zona de control de securitate in aeroporturi merge circa 10% din bugetul institutiei. De asemenea, adauga aceeasi sursa, in bugetul SRI intra si pensiile celor de la fosta Directie de Informatii Externe, actualul SIE.

“SRI transporta corespondenta clasificata nationala NATO-UE, dar si corespondenta oficiala neclasificata adresata reciproc intre autoritatile si institutiile publice, centrale si locale, precum si intre acestea si unitatile din domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale. 7% din bugetul SRI este destinat transportului de documente intre toate institutiile statului. Insa, mai putin de 10% dintre acestea sunt documente clasificate. Restul, sunt documente oficiale neclasificate”, se mai arata in precizarea SRI.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2