Standul județului Maramureș, atracția principală a Târgului de Turism al României 2022, ediția de toamnă

Timp de patru zile, în perioada 10 – 13 noiembrie, industria turismului autohton și-a prezentat comorile în cadrul celui mai mare târg de profil din țară. Ediția de toamnă a Târgului de Turism al României 2022 a atras mii de vizitatori, care au avut ocazia de a descoperi o ofertă turistică extrem de variată. Standul Maramureșului s-a remarcat și de această dată, bucurându-se de aprecierea tuturor. La deschiderea târgului, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, standul județului a primit vizita președintelui Senatului, Alina Gorghiu, a ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, și a secretarului de stat din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, Tudorița Lungu, care s-au declarat impresionați de felul în care județul Maramureș s-a prezentat la acest eveniment.

Membrii delegației Maramureșului au îmbrăcat cu multă dăruire haina de promotori ai destinației, reprezentând cu profesionalism și mândrie județul. De conceptul și organizarea standului au fost responsabili reprezentanții Consiliului Județean Maramureș și ai Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, care au reușit să redea cu succes bogăția turistică a județului nostru.

Prin implicarea Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, standul a fost amenajat cu elemente tradiționale de decor, în timp ce cu sprijinul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș și al Asociației Omnis Barbaria, delegația județului a fost completată de un trib dacic. Totodată, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș a adus în fața publicului specificul gastronomic al Maramureșului, dar și meșteșuguri tradiționale reprezentative, prin participarea meșterilor: Daniel Leș – olărit, Petru Codrea – lemnărit, Anuța și Mariana Stan – țesut. Având în vedere că maramureșenii au cântecul și jocul popular înscrise în ADN-ul lor, de la eveniment nu puteau lipsi nici momentele artistice puse în scenă de Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”.

Un aport considerabil la promovarea resurselor turistice ale Maramureșului l-au avut și reprezentanții centrelor de informare turistică din Borșa, Moisei, Sighetu Marmației și Târgu Lăpuș, care au reușit să stârnească interesul vizitatorilor față de zonele pe care le reprezintă. De asemenea, la eveniment au mai fost prezenți reprezentanții Mocăniței de pe Valea Vaserului, unul dintre magneții turistici ai județului, dar și reprezentanți ai unor structuri turistice din Maramureș, renumite pentru calitatea serviciilor pe care le oferă.

În cadrul acestei ediții a Târgului de Turism al României, județul Maramureș a lansat spotul de promovare pentru perioada sărbătorilor de iarnă, care a întregit portofoliul materialelor video care au putut fi vizionate în spațiul expozițional. Printre atuurile standului s-au mai remarcat obiceiul uratului cu plugul și cu buhaiul, prezentat de Ansamblul Folcloric „Doina Lăpușului” din comuna Lăpuș, cabina de telegondolă a Pârtiei Olimpice din Borșa și posibilitatea de a călători virtual în colțuri de poveste din Maramureș, cu ajutorul ochelarilor VR.

Numărul mare de vizitatori atrași, interesul crescut al reprezentanților mass-media și aprecierile la adresa prezenței județului nostru târg, din partea unor personalități îndrăgite, precum Nicolai Tand și Nea Mărin, sunt o dovadă de netăgăduit a reprezentării cu succes a Maramureșului în cadrul celei mai importante manifestări de profil din România.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu