Maramuresul, punct de atractie la Targul de Turism al Romaniei

PNL

Cea de-a treia zi a Targului de Turism al Romaniei, editia de toamna, a atras la standul judetului Maramures artisti si reprezentanti ai Guvernului Romaniei, care au promovat prin viu grai acest spatiu incarcat de culturalitate, spiritualitate si traditie, care atrage an de an numerosi turisti.

Daniel Buzdugan, iubitor si promotor al Maramuresului, a vizitat cu mare drag standul nostru, unde a admirat costumele populare si a degustat bucatele traditionale si horinca, rememorand vacantele petrecute in Maramuresul istoric. Acestuia i s-a alaturat artistul baimarean Adrian Sina, care a impartasit fanilor sai amintiri din copilarie. A vorbit despre locurile mirifice din acest colt de rai.

“Fii ai Maramuresului care au trecut pragul standului judetului Maramures, pasind intr-o lume a copilariei, o lume colorata si melodioasa, sunt Nicolai Tand si rapsodul Grigore Lese. Pastrator al traditiilor maramuresene si iubitor al portului popular, Nicolai a imbracat cu mandrie cojocul fecioresc de pe valea Izei.

Chef Nicolai a dezvaluit vizitatorilor standului secretele bucatariei maramuresene. Cristina Cioran a fost cucerita de mestesugurile populare. Actrita s-a asezat la razboiul de tesut al Mariei Zapca, unde a trait experiente inedite. Intregul entuziasm creat, dar si momentele incarcate de folclor sustinute de Ansamblul Folcloric National Transilvania au atras-o in hora pe celebra actrita, alaturi de multi alti vizitatori, care au inconjurat standul Ministerului Turismului.

Ne-au onorat cu prezenta la stand si cei doi secretari de stat al Ministerului Turismului, Bogdan Tomoiaga si Cristina Tarteata, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Dragos Titea, secretar de stat al Ministerului Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Paula Parvanescu, dar si presedintele Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice, Bogdan Puscas”, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Judetean Maramures.

ZiarMM

Foto: Consiliul Judetean Maramures (Facebook)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Ion de la Borsa

    Mai corect e “Targul de Turism al Romaniei PSD”. Nu ma simt reprezentat nici de Titea, nici de Tomoiaga, iar faptul ca oamenii de calitate de genul lui Tand sunt folositi ca vetor de imagine pentru gasca pesedista. Mi-e scarba si asteptam de la ziarmm o reactie obiectiva cu privire la organizarea comunistoida a acestui targ.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1