Starea baimareanului infectat cu Coronavirus este buna. 259 de maramureseni izolati la domiciliu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures a informat in aceasta dimineata faptul ca cele doua persoane diagnosticate cu Coronavirus, printre care si baimareanul de 45 de ani, sunt internate, in continuare, in unitati spitalicesti de specialitate din Cluj-Napoca si Timisoara, cu stare buna de sanatate si fara febra.

De precizat ar fi faptul ca in tara noastra, pana in prezent, trei persoane au fost deja diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoana a fost declarata vindecata dupa ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative. De asemenea, in centrele de la Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca au fost analizate si alte probe de la persoane care s-au intors din tarile afectate sau au avut contact cu persoane posibil purtatoare ale virusului, insa toate au iesit negative.

In continuare, la nivel national sunt in carantina, in centre institutionalizate, 52 persoane, iar 8.167 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

Dan Buca, purtator de cuvant CJSU Maramures: “Le recomandam cetatenilor, care sunt monitorizati la domiciliu sa respecte regulile de izolare, sa nu paraseasca spatiile stabilite si sa pastreze permanent legatura cu autoritatile sanitare din zona in care se afla.”

In cursul zilei de duminica, la TelVerde dedicat informarii despre noul Coronavirus, s-au primit 646 apeluri de la persoane, care au sunat sa afle detalii despre cum se manifesta si cum poate fi prevenita raspandirea acestei afectiuni.

Dan Buca: “La numarul unic pentru preluare a apelurilor de urgenta 112 au fost primite 80 apeluri. Atat numarul apelurilor la TelVerde, cat si numarul apelurilor la 112 au scazut fata de zilele trecute. In contextul prevenirii si combaterii infectiilor cu noul coronavirus – COVID – 19, grupul de suport tehnico-stiintific constituit la nivel guvernamental monitorizeaza atent situatia din Romania, dar si evolutia fenomenului in celelalte tari in care au fost confirmate cazuri.

Le reamintim cetatenilor sa ia in considerare doar informatiile verificate prin sursele oficiale (Guvern, Ministerul Sanatatii, Ministerul Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, Ministerul Afacerilor Externe) si sa apeleze pentru recomandari si alte informatii la linia TelVerde 0800 800 358. De asemenea, cetatenii romani din strainatate pot solicita informatii despre prevenirea si combaterea virusului la linia dedicata +4021.320.20.20.”

In Maramures sunt izolate la domiciliu 259 de persoane, statistica care include si membrii de familie. Deocamdata nu exista persoane in carantina la nivelul judetului nostru.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole