Statele UE au aprobat echiparea obligatorie a autoturismelor cu noi functii de siguranta

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Toate autoturismele noi care vor fi comercializate in statele UE incepand cu jumatatea anului 2022 vor fi prevazute cu functii de siguranta, cum ar fi de exemplu sisteme pentru franarea de urgenta, tehnologii de mentinere a directiei si detectoare de somnolenta, conform noilor norme de siguranta rutiera aprobate vineri de statele blocului comunitar, informeaza agentia DPA, transmite AGERPRES.

Aceste masuri au fost propuse anul trecut de Comisia Europeana si aprobate de Parlamentul European, intr-un efort de a reduce numarul victimelor accidentelor rutiere, in fiecare an pe ansamblul UE circa 25.000 de oameni pierzandu-si viata si alti aproximativ 140.000 fiind raniti in astfel de accidente.

Conform normelor aprobate, toate vehiculele noi vor trebui sa fie echipate cu o lista de aproape 30 de noi functii menite, printre altele, sa inregistreze datele unui accident, sa impiedice persoanele aflate sub influenta alcoolului sa conduca sau sa impiedice de asemenea depasirea limitei legale de viteza.

Autoturismele si autoutilitarele vor trebui sa fie prevazute de asemenea cu zone extinse de protectie a capului in urma unui impact, pentru a limita astfel ranirile in urma coliziunii cu pietoni sau biciclisti.

De asemenea, camioanele si autobuzele vor trebui sa fie proiectate in asa fel incat sa fie diminuate unghiurile moarte si sa fie dotate cu sisteme capabile sa detecteze pietonii si biciclistii aflati in apropiere.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2