Statele UE vor stabili la nivel national varsta minima pentru ca un adolescent sa aiba conturi pe retelele sociale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

facebook-inc-news-feedParlamentul European lasa statele membre ale Uniunii Europene sa decida la nivel national varsta minima la care tinerii sa poata avea acces la retelele de socializare fara ca acestia sa mai aiba nevoie de acordul parintilor, scrie miercuri theverge.com, citand site-ul oficial al legislativului comunitar, scrie agerpres. 

Statele membre vor stabili varsta minima, intre 13-16 ani, la care adolescentii isi pot crea un cont personal pe o retea de socializare —FacebookInstagram sau Snapchat, fara a mai avea nevoie de acordul parental al unuia dintre tutori.

In prezent, varsta la care unui copil i se permite sa aiba cont pe o retea oficiala de socializare este in Uniunea Europeana de 13 ani, la fel ca in Statele Unite, insa in cursul unor dezbateri recente au fost inaintate propuneri pentru cresterea limitei legale la 16 ani. Companiile IT au facut un lobby puternic impotriva acestei modificari, cotidianul Financial Times relatand ca s-a format chiar o coalitie de companii, intre care Google si Facebook, care nu doreau introducerea amendamentului respectiv.

Companiile din domeniul tehnologic isi bazeaza dezvoltarea pe numarul mare de utilizatori si doresc obtinerea de profit, or introducerea unor astfel de restrictii reduce accesul unui numar semnificativ de utilizatori. Unii critici ai amendamentului amintesc de faptul ca adolescentii nu declara varsta corecta atunci cand isi fac un cont pe o retea de socializare. Companiile IT care nu vor respecta limita de varsta aleasa in fiecare stat membru UE va suporta penalitati financiare de pana la 4% din totalul vanzarilor sale la nivel mondial.

Mai multe detalii pe agerpres. 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2