Statele Unite au decis o noua strategie pentru Afganistan

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul apararii al SUA, Jim Mattis, aflat in vizita la Amman, a confirmat duminica ca administratia Trump a decis o noua strategie pentru Afganistan dupa o dezbatere “riguroasa”, insa a afirmat ca revine presedintelui american sa o anunte, relateaza AFP si Reuters, informeaza AGERPRES.

Aceasta decizie, in legatura cu care Mattis a refuzat sa ofere detalii, intervine dupa luni de speculatii daca Donald Trump, nemultumit de impasul de pe teren dupa 16 ani de razboi in Afganistan, va da unda verde Pentagonului pentru un efort militar sporit in aceasta tara.

Donald Trump a avut la dispozitie optiuni foarte diferite, precum retragerea din Afganistan a trupelor sau intensificarea eforturilor pentru invingerea talibanilor. In iunie, el a autorizat o crestere a numarului de trupe care in prezent numara 8.400 de militari. Cifra mentionata a fost de 4.000 de soldati suplimentari.

Jim Mattis a refuzat insa sa ia direct masuri inainte de a fi stabilite cifre clare si inainte ca presedintele sa ofere o idee mai clara despre strategia pe care intentioneaza sa o adopte in aceasta tara.

“Presedintele a trebuit sa ia o decizie strategica”, a declarat ministrul apararii. “Cred ca are nevoie de week-end pentru a-si da seama cum le va explica americanilor”, a mai spus el.

Pe de alta parte, ministrul american al apararii Jim Mattis a declarat ca reducerea numarului de soldati americani care participa la exercitiile militare comune cu fortele sud-coreene in acest an reflecta pur si simplu nevoia unor efective mai reduse si nu se datoreaza tensiunilor cu Coreea de Nord, relateaza Reuters.

Circa 17.500 de militari americani participa in aceasta luna la exercitiile comune cu Coreea de Sud, in scadere fata de 25.000 anul trecut, a anuntat Pentagonul.

Avand in vedere tensiunile crescute din Peninsula Coreeana, China — principalul aliat si partener comercial al Phenianului — a cerut Statelor Unite si Coreii de Sud sa renunte la exercitiile militare.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2