septembrie 19, 2021

Statele Unite vand Lituaniei 84 de vehicule blindate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

blindate StrykerAdministratia americana a dat unda verde pentru vanzarea a 84 de vehicule blindate Stryker catre Lituania, pentru un total de 599 de milioane de dolari, a anuntat joi Pentagonul, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Unda verde a fost notificata Congresului care dispune de 30 de zile pentru a-si face exprima opozitia.

Dupa anexarea Crimeii la Rusia, in martie 2014, si criza ucraineana, Statele Unite se arata extrem de atente pentru intarirea militara a flancului de est al NATO.

Washingtonul reaminteste constant partenerilor europeni sa isi majoreze cheltuielile militare, pentru a ajunge la nivelul de 2% din PIB cerut in principiu de Alianta Nord-Atlantica.

Pe de alta parte, SUA au anuntat in primavara amplasarea de armament greu american (tancuri si tunuri), echivalentul unei brigazi, in tarile din Europa Centrala si de Est.

Vehiculele Strykers cumparate de Lituania vor fi echipate cu tunuri antiaeriene cu calibrul de 30 de milimetri si mitraliere, potrivit unui comunicat al Agentiei pentru cooperare in securitate si aparare, care face parte din Departamentul american al Apararii.

Aceste vehicule pe opt roti, care pot transporta o grupa de soldati, raspund unei “nevoi vitale” a fortelor lituaniene, oferindu-le “manevrabilitate, viteza si putere de foc”, conform documentului citat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2