STAȚIA PALTIN – Cățel salvat de salvamontiști de pe râul Vaser după opt ore de muncă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Acțiune de salvare a unui cățel care fusese izolat de ape pentru o bună perioadă de timp și care a supraviețuit datorită turiștilor care i-au aruncat mâncare. Totul s-a întâmplat la stația Paltin de la Valea Vaserului, celebră pentru Mocănița care atrage zi de zi sute de turiști. Semnalul de alarmă cu privire la situația în care se află acest patruped a fost tras de către o turistă care a ajuns ls stația amintită și care a sesizat salvamontiștii maramureșeni.
„În această dimineată pe pagina de facebook a Salvamont Maramureș o doamnă care fusese ieri in drumeție cu Mocănița pe Valea Vaserului ne-a semnalat o situație delicată a unui câine, izolat pe malul râului, loc în care nu se putea ajunge datorită accesului dificil și a debitului semnificativ de apă. Cei mai inimoși turisti aflați în Mocăniță hrăneau câinele aruncându-i mancare peste apă.
Verificand informatia cu cei care lucrează în zonă ni s-a confirmat faptul că intr-adevăr cainele este izolat într-o zonă în care nu exista posibilitatea de a ajunge decat prin apă. În urma analizei situației s-a decis interventia de urgență, datorita atentionărilor meteo care anunțau ploi în următoarele zile existând riscul creșterii debitului de apa, salvatorii montani voluntari ai SPJ Salvamont Maramureș din formația Vișeu plecand in misiunea de a recupera animalul.
O intervenție care a durat mai bine de 8 ore, timp în care salvatorii au parcurs (peste 16 km) atât motorizat cât și la pas, intrând în apă, legați și asigurați în corzi, dat fiind debitul crescut al apei și problemelor cauzate de bolovanii și crengile din apă. Până la urmă intervenția s-a încheiat cu bine, câinele fiind extras și recuperat din zona dificilă în care se afla de mai mult timp. Câinele este bine și a fost transportat în localitatea Vișeu la domiciliul unuia dintre salvatori până în momentul în care va fi preluat de doamna care ne-a semnalat în această dimineață situația și care și-a exprimat dorința de a-l lua la dansa și a-i asigura un cămin”, a arătat Salvamont Maramureș.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2