Statul american Hawaii va interzice cremele de protectie solara care dauneaza coralilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Statul american Hawaii urmeaza sa anunte in curand prima interdictie din lume care vizeaza cremele de protectie solara ce contin doua substante daunatoare recifelor de corali, a anuntat luni presa locala, citata de Xinhua, informeaza AGERPRES.

Guvernatorul David Ige va semna cel mai probabil in partea a doua a acestei saptamani noul decret, care restrictioneaza comercializarea si distributia tuturor cremelor de protectie solara ce contin oxibenzona si octinoxat.

Potrivit textului oficial al decretului, cele doua substante chimice “au un impact daunator considerabil asupra mediului marin din Hawaii si asupra ecosistemelor sale”.

Pana la 70% din totalul cremelor solare vandute pe piata americana contin oxibenzona si pana la 8% contin octinoxat – ce apare adeseori pe eticheta acestor produse sub denumirea de “octil metoxicinamat”, a precizat National Public Radio.

Studiile recente au sugerat ca octinoxanatul poate sa contribuie la albirea coralilor, iar expunerea la oxibenzona cauzeaza moartea coralilor tineri, potrivit presei americane.

Desi noua lege va intra in vigoare abia in 2021, ea a fost deja criticata de mai multe companii si asociatii profesionale.

“Aceasta decizie iresponsabila va ingreuna sarcina familiilor de a se proteja impotriva efectelor daunatoare ale razelor ultraviolete”, au declarat intr-un comunicat oficial reprezentantii Consumer Healthcare Products Association.

“Legea este in opozitie cu numeroasele motive de ingrijorare exprimate de medicii, dermatologii si expertii in sanatate publica din Hawaii”, precizeaza acelasi comunicat.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2