Statul excesiv pe Facebook dauneaza grav stimei de sine

PNL

Persoanele care petrec prea mult timp pe Facebook dezvolta ‘mai multe sentimente negative’ fata de propria imagine si fac ‘mai multe comparatii cu felul in care arata prietenii’, releva datele unui studiu coordonat intre oameni de stiinta britanici si americani, scrie cotidianul spaniol El Mundo in editia electronica de sambata citat de Agerpres.

In cazul femeilor care incearca sa slabeasca, timpul pe care il petreceau conectate la reteaua sociala avea legatura cu acordarea unei importante mai mari aspectului fizic.

In realizarea studiului, la care au participat 881 de tineri studenti la universitate, s-a tinut cont de factori precum obiceiuri de viata, alimentatie, sport, nivelul de utilizare a Facebook si perceptia despre propria imagine.
”Aceasta atentie fata de atributele fizice poate fi chiar mai periculoasa in retelele sociale decat in mediile traditionale, deoarece utilizatorii retelelor sociale sunt persoane pe care le cunoastem. Aceste comparatii sunt mult mai relevante si mai de impact. Si pot fi la fel de putin realiste ca si imaginile pe care le vedem in mediile traditionale”, a mentionat intr-un comunicat Patya Eckler, cercetatoare la Universitatea Strathclyde (Marea Britanie) si una dintre principalele autoare ale studiului care a fost prezentat la cel de-al 64-lea Congres al Asociatiei Internationale de Comunicare, desfasurat recent la Seattle, in SUA.

Cercetarea nu a identificat nicio legatura directa intre statutul excesiv pe Facebook si cresterea riscului de a suferi tulburari de alimentatie, insa autorii au atras atentia ca aceasta asociere poate avea loc treptat. ”Cu toate ca timpul petrecut pe Facebook nu are legatura cu aceste tulburari, s-a remarcat totusi o inrautatire a perceptiei despre propriul corp in randul participantilor”, a spus Eckler, care a adaugat ca, ”asa cum stiu toti expertii din acest domeniu, o perceptie proasta despre propriul corp poate conduce treptat la dezvoltarea unei relatii deloc sanatoase cu mancarea”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1