Statul a incasat in aprilie 17,9 milioane de euro din certificatele de emisii de gaze cu efect de sera

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Statul a incasat in aprilie peste 17,9 milioane de euro in urma comercializarii, pe platforma de licitatie comuna a Uniunii Europene (UE), a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera aferente instalatiilor stationare, potrivit unui document publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), informeaza AGERPRES.

Conform sursei citate, au fost comercializate 3,76 milioane de certificate aferente instalatiilor stationare. Anul trecut, statul a incasat circa 195 de milioane de euro, aici intrand si sumele din sectorul aviatiei.

Potrivit datelor MFP, schema de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera in cadrul Uniunii Europene (EU Emission Trading Scheme — EU ETS) s-a aplicat in prima faza pentru perioada 1 ianuarie 2005 — 31 decembrie 2007, iar a doua faza a schemei se desfasoara in perioada 2008 — 2012, corespunzand primei perioade de angajament a Protocolului de la Kyoto.

Romania participa la schema Uniunii Europene de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de sera de la data aderarii la Uniunea Europeana (1 ianuarie 2007).

Cea de-a treia etapa a schemei EU ETS are o durata de opt ani, in intervalul 1 ianuarie 2013 — 31 decembrie 2020.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1