Statul a incasat in aprilie 17,9 milioane de euro din certificatele de emisii de gaze cu efect de sera

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Statul a incasat in aprilie peste 17,9 milioane de euro in urma comercializarii, pe platforma de licitatie comuna a Uniunii Europene (UE), a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera aferente instalatiilor stationare, potrivit unui document publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), informeaza AGERPRES.

Conform sursei citate, au fost comercializate 3,76 milioane de certificate aferente instalatiilor stationare. Anul trecut, statul a incasat circa 195 de milioane de euro, aici intrand si sumele din sectorul aviatiei.

Potrivit datelor MFP, schema de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera in cadrul Uniunii Europene (EU Emission Trading Scheme — EU ETS) s-a aplicat in prima faza pentru perioada 1 ianuarie 2005 — 31 decembrie 2007, iar a doua faza a schemei se desfasoara in perioada 2008 — 2012, corespunzand primei perioade de angajament a Protocolului de la Kyoto.

Romania participa la schema Uniunii Europene de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de sera de la data aderarii la Uniunea Europeana (1 ianuarie 2007).

Cea de-a treia etapa a schemei EU ETS are o durata de opt ani, in intervalul 1 ianuarie 2013 — 31 decembrie 2020.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *