septembrie 17, 2021

Statul a incasat in decembrie 15,2 milioane de euro din vanzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Statul a incasat in decembrie peste 15,2 milioane de euro in urma comercializarii, pe platforma de licitatie comuna a Uniunii Europene (UE), a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera aferente instalatiilor stationare, potrivit unui document publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP), informeaza AGERPRES.

Conform sursei citate, au fost comercializate 2,09 milioane de certificate aferente instalatiilor stationare, in valoare de peste 15,25 milioane de euro.

Anul trecut, statul a incasat circa 195 de milioane de euro, aici intrand si sumele din sectorul aviatiei.

Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, schema de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera in cadrul Uniunii Europene (EU Emission Trading Scheme – EU ETS) s-a aplicat in prima faza pentru perioada 1 ianuarie 2005 – 31 decembrie 2007, iar a doua faza a schemei se desfasoara in perioada 2008 – 2012, corespunzand primei perioade de angajament a Protocolului de la Kyoto.

Romania participa la schema Uniunii Europene de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de sera de la data aderarii la Uniunea Europeana (1 ianuarie 2007).

Cea de-a treia etapa a schemei EU ETS are o durata de opt ani, in intervalul 1 ianuarie 2013 – 31 decembrie 2020.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2