Statul Islamic publica o lista de 100 de militari americani si cere uciderea lor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

soldati razboiHackeri care sustin ca fac parte din gruparea jihadista Statul Islamic (SI) au publicat o lista de 100 de militari americani care ar trebui ucisi, precizandu-le numele si presupusele lor adrese, a indicat duminica Centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste (SITE), potrivit AFP citata de Agerpres.

Grupul, care se prezinta drept “Divizia de hackeri a Statului Islamic”, a publicat online aceste informatii despre 100 de membri ai diferitelor corpuri ale armatei americane, inclusiv gradele si fotografiile lor, a adaugat SITE. In textul mesajului de amenintare, Statul Islamic face apel la membrii si simpatizantii sai din SUA sa-i ucida pe respectivii militari, potrivit The New York Times.

Hackerii sustin ca au piratat aceste informatii de pe servere, baze de date si e-mail-uri ale guvernului.

In opinia acestui grup, cei 100 de militari au participat la razboiul impotriva Statului Islamic in Siria, Irak si Yemen.

La solicitarea The New York Times, Departamentul american al Apararii si FBI au precizat ca sunt informate in legatura cu aceste amenintari si ancheteaza postarea.

Cotidianul american citeaza o sursa militara care afirma ca informatiile publicate sunt totusi accesibile publicului si ca serverele guvernului nu par sa fi fost piratate.

In ultimele luni, mai multe organe de presa si institutii americane au fost atacate de hackeri care se revendica de la Statul Islamic. In ianuarie, ei au preluat pentru scurt timp controlul asupra conturilor de Twitter si YouTube ale Comandamentului militar american din Orientul Mijlociu (CENTCOM), un atac informatic stanjenitor pentru armata americana, aflata in plin razboi impotriva jihadistilor in Irak si Siria.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2