Statul Islamic vrea sa-si faca propria moneda

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Gruparea terorista Statul Islamic (SI) a anuntat joi ca intentioneaza sa bata propria moneda, piese din aur, argint sau cupru, ce vor fi utilizate pe teritoriul aflat sub controlul sau in Siria si Irak, informeaza AFP citata de Agerpres.

‘Cu voia lui Allah, diferite monede vor fi fabricate din aur, argint si cupru’, a anuntat SI intr-un comunicat difuzat pe forumuri jihadiste.

Aceasta organizatie, care si-a extins controlul asupra unui teritoriu la fel de mare ca Marea Britanie, insa in cea mai mare parte desertic, explica noua initiativa prin faptul ca doreste sa inlocuiasca ‘sistemul monetar tiranic impus musulmanilor, care a dus la oprimarea lor’.

Comunicatul precizeaza, de asemenea, ca obiectivul este de a-i elibera pe musulmani din ‘mercantilismul si opresiunea economica satanica’.

Pe fotografiile publicate de SI, monedele apar avand imprimate pe o fata ‘Statul Islamic’, ‘califat’, precum si greutatea si valoarea monedei. Simboluri precum moscheea Al-Aqsa si Ierusalim apar, de asemenea, pe diferite monede.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2