Statul nu ii poate scuti de taxa auto pe cei care au platit anterior o taxa asemanatoare, dar ilegala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

sofer-volan-mathworks-comCurtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a hotarat ca statul roman nu ii poate scuti de plata taxei auto pe cei care au platit o taxa similara in vigoare anterior si care a fost declarata incompatibila cu dreptul UE.

Curtea de la Luxemburg a luat aceasta hotarare marti, dupa ce i s-a cerut o decizie preliminara de catre Curtea de Apel Brasov, in cauza Mihai Manea impotriva Prefecturii Brasov – Serviciul public comunitar regim de permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, informeaza Mediafax.
La inceputul anului 2013, Manea a solicitat inmatricularea in Romania a unui autovehicul rulat pe care l‑a achizitionat din Spania, unde masina fusese inmatriculata ca noua in 2005. Autoritatea romana competenta a conditionat inmatricularea de plata taxei auto prevazute de Legea nr. 9/2012.
Intrucat a considerat ca Legea nr. 9/2012 este incompatibila cu articolul 110 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene (TFUE), Manea a sesizat Tribunalul Brasov, pentru ca acesta sa oblige autoritatea mentionata sa inmatriculeze masina fara a cere plata taxei auto.
Prin hotararea din 24 septembrie 2013, Tribunalul Brasov a respins aceasta actiune. Impotriva hotararii, reclamantul a formulat recurs la Curtea de Apel Brasov.
Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2