Statul spaniol sterge restantele celor care nu-si mai pot plati creditele

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

baniZeci de mii de romani din Spania au primit o veste neasteptata. Guvernul de la Madrid a dat o lege prin care statul va sterge restantele celor care nu-si mai pot plati creditele, scrie dcnews.ro.

Romanii care nu isi mai permit sa-si achite creditele la banci ar putea fi iertati de plata restantelor.

Masura ce ii vizeaza pe romanii datornici la banci aflati in Spania, se va aplica celor care au venituri mai mici, de sub 22 de mii de euro pe an.

In Spania traiesc peste un milion de romani, iar potrivit estimarilor, doua treimi dintre acestia au facut imprumuturi la banci. Poate chiar mai mult de jumatate au rezolvat problemele cu banca in vreun fel, adica au dat inapoi casa, au platit niste bani, au ramas cu niste datorii pe care le-au platit. Potrivit unor statistici, circa o suta de mii de romani ar fi someri in Spania, cei mai multi regasindu-e in zona Madridului.

Totusi, zeci de mii de romani continua sa fie datori vanduti bancilor spaniole. Pe masura ce Spania s-a cufundat in criza, ei nu si-au mai putut plati ratele.

“Pana acum, banca te urmarea 20 de ani, acum te urmareste 5 ani, de asemenea, si plafonul e ceva mai mic”, a spus Daniel Tecu, presedinte FADERE.

Astfel, statul spaniol va sterge datoriile familiilor de romani care castiga sub 22.000 de euro pe an, dar dupa ce vor preda bunurile dobandite in urma contractarii imprumutului. Masura Guvernului trebuie totusi aprobata si de Parlament.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *