Stefan Darabus a reprezentat Maramuresul la intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

stefan-darabus-director-hhc-romania

UPDATE: Stefan Darabus a oferit primele declaratii cu privire la dicutiile pe care societatea civila le-a avut cu presedintele Iohannis si a oferit detalii despre modul in care s-a desfasurat intalnirea.

„Fiecare am avut timp sa ne expunem chestiunile principale pe care am considerat ca merita sa le ridicam pe agenda publica. Multe dintre aceste chestiuni au venit de acolo din piata, au fost oameni care au venit direct din strada si au venit cu propunerile lor. S-au cristalizat cateva lucuri, unul legat de transparentizarea modului in care se cheltuie banul public, modul in care sunt facute cheltuielile in administratia de stat, altul legat de o vizita in piata a domnului presedinte, lucru pe care l-a confirmat insa nu a spus cand si cum, dar a lasat sa se inteleaga ca nu vrea sa faca un gest de bravada publica, ci vrea sa o faca in stilul lui decent si uman.

S-a vorbit mult de umanizarea sistemului de stat, da faptul ca ar trebui sa se revina la niste valori in modul in care se guverneaza tara, in modul in care se intampla politica, s-a vorbit de competenta, de felul in care sa revina competenta in sistem, s-a vorbit de depolitizarea sistemului si de vulnerabilitatile majore pe care le ridica politizarea sistemului. S-a vorbit de bun-simt ca valoare de baza la care ar trebui sa revenim, de justa masura, de demnitate si decenta. Acestea sunt lucrurile pe care cei din societatea civila considera ca sunt importante.

S-a vorbit fespre emotia pe care o simtim cu totii in momentul actual, de nesiguranta pe care o simtim si de toata aceasta reactie istorica sa fie mai mult decat o simpla reactie, sa se ajunga la o Romanie in care lucrurile sa se intample la modul cel mai riguros”, a declarat Stefan Darabus, pentru ZiarMM.

O premiera pentru Romania. Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit in cursul zilei de vineri, 6 noiembrie cu reprezentantii societatii civile pentru a le asculta parerea. De la masa negocierilor nu au lipsit maramruesenii, judetul nostru fiind reprezentat de catre Stefan Darabus, directorul regional Europa Centrala si de Sud al HHC Romania.

Intalnirea a venit in urma protestelor, cand mii de romani au iesit in strada pentru a cere dreptul la normalitate si schimbarea clasei politice, afectati de tragedia tinerilor care si-au pierdut viata in Colectiv si a celor raniti in incendiu.

Sorin Ionita — Expert Forum

Elena Calistru — Funky Citizens
Nicusor Dan — Asociatia Salvati Bucurestiul
Mihai Dragos — Consiliul Tineretului din Romania
Ionut Sibian — Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile
Cristina Guseth — Freedom House
Liviu Mihaiu — Salvati Dunarea si Delta
Ema Stoica — studenta
Adrian Despot — cantaret
Tudor Benga — OKIAN
Alexandru Bindar — Uniunea Studentilor din Romania
Catalin Drula — Asociatia Pro Infrastructura
Edmond Niculusca — Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate
Horia Onita — Consiliul National al Elevilor
Claudia Postelnicescu — Initiativa Romania
Ștefan Darabus — HHC Romania
Andrei Cornea — GDS
Clara Matei — Asociatia Medicilor Rezidenti
Dragos Slavescu — medic
Octavian Berceanu — unitisalvam

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole