Stefan Darabus, considerat unul din cei 100 de oameni care vor defini Romania viitorului

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

De 21 de ani incoace, Stefan Darabus este unul dintre oamenii care fac reforma in sistemul de protectie a copilului. Este doctor in Teoria Literaturii, cu titlul acordat de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Este MBA, cu titlul acordat de ”The Open University Business School”, Marea Britanie.

Din 2015, este Director Regional pentru Europa Centrala si de Sud al organizatiei Hope and Homes for Children Marea Britanie. Crede ca si copiii din orfelinate, sau cei lipsiti de familie, au dreptul sa traiasca intr-un mediu familial, pentru ca nici un copil nu ar trebui sa creasca fara afectiune, fara atasament si fara iubire.

Cu echipa lui, a schimbat vietile a peste 50.000 dintre cei mai vulnerabili copii din Romania: i-a ajutat sa ramana in familiile lor, i-a scos din mediile traumatizante ale orfelinatelor, i-a dus inapoi acasa, sau a sprijinit tinerii din orfelinate sa poata deveni independenti. Oamenii cu care lucreaza au ajuns sa fie recunoscuti in toata lumea ca echipe de elita in reformarea sistemelor de protectie a copilului si in dezinstitutionalizare. Este casatorit si tatal a patru copii.

Isi foloseste si isi consolideaza experienta in programe strategice nationale si internationale de reforma a sistemelor sociale, in dezvoltare organizationala si leadership, in proiecte derulate in parteneriat cu corporatii si cu multinationale. A publicat o suita de manuale si studii si isi valorizeaza expertiza in leadership, oferind consultanta partenerilor internationali.

Urmatorii 10 ani din viata ii sunt dedicati eliminarii formelor de institutionalizare a copiilor in Europa Centrala si de Sud. Stefan are viziunea unei Romanii care ofera fiecarui copil o viata in familie, punand umarul la dezvoltarea unui sistem de protectie sociala bazat pe ideea de familie. Este considerat unul din cei 100 de oameni care vor defini Romania viitorului.

superteach.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2