Stefan Darabus: Copiii au ajuns in prima casa de tip familial pe care am facut-o in Piatra Neamt

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Asta s-a petrecut marti, 21 mai. Zi memorabila pentru cei 12 copii care s-au mutat in casa ”Felicia”.

Aici inchidem centrul de plasament Elena Doamna, iar aceasta e prima dintre casele de tip familial pe care le facem, pentru copiii care nu pot merge inapoi acasa la parintii lor, pentru cei care nu pot fi plasati in asistenta maternala, in adoptie, sau in plasament simplu.


Am demarat constructia in 2018, avand finantare din partea Kaufland Romania, pe un teren adus ca si contributie de Consiliul Judetean Neamt.


E doar prima casa dintre cele trei pe care le facem pana in 2020 in judetul Neamt, toate finantate de Kaufland Romania. Mai facem, tot impreuna, si un Centru de Tranzit in judetul Botosani, pentru tineri adulti care ies din sistemul de protectie si nu au nici o optiune de supravietuire decenta, nici de locuire, daca nu vor sta in Centrul de Tranzit, pentru cativa ani, timp in care isi vor face un rost, vor avea un job si vor fi capabili sa isi achite singuri o chirie.


Interiorul casei arata asa de bine pentru ca mobilierul e contributia JYSK Romania, cei care ne ajuta deja de o buna bucata de timp sa dotam si sa echipam casele pe care le facem intr-un mod care ne face mandri. Ideea e sa fie case asa cum sunt cele ale oricarui copil din jurul nostru. Eu zic ca reusim asta, cu ajutorul Kaufland Romania si al JYSK.


Imi doresc sa traiesc cat mai multe zile ca asta, pentru ca sunt foarte putine lucruri in viata, cred eu, care sa te poata face sa te simti atat de bine ca reusesti sa aduci bucuria asta mare, in vietile copiilor. Iar lucrurile mari se fac doar impreuna.

stefandarabus.ro

Foto: Ciprian Alupoae

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole