Stefan Darabus, printre cei care au luat cuvantul la evenimentul TEDx Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sambata, 24 noiembrie, la Teatrul Municipal Baia Mare a avut loc evenimentul TEDx, in cadrul caruia a vorbit si Stefan Darabus, director regional Europa Centrala si de Sud, „Hope and Homes for Children“.

Stefan Darabus spune ca a vorbit despre Hope and Homes Romania si despre impactul puterii parintilor asupra copiilor.

„Am vorbit despre Hope and Homes Romania si despre puterea fiecaruia dintre noi, in relatii, in viata, la munca, dar mai ales despre impactul puterii parintilor asupra copiilor. Despre consecintele formatoare, sau distructive, pe care le are puterea asta a noastra asupra celor din jurul nostru.

Motivele pentru care cel neputincios face ceea ce-i impune detinatorul puterii pot fi multe: iubirea neconditionata (in cazul copiilor); frica de a fi parasit (intr-un cuplu); frica de a nu mai fi acceptat (intr-un grup). Ca sa fim iubiti, sa fim acceptati, sa apartinem unui grup, vom face aproape orice.

Spatiul din mintea unui copil care crede ca va fi abandonat de parinti, ca nu e iubit de ei, gandurile din mintea unui tanar, care se vede neacceptat de prieteni – acest spatiu e invadat de spaima, iar spaima naste angoasa, paralizeaza actiunea si initiativa proprie. E un cerc vicios, care se repeta din nou si din nou.

Oricare dintre noi putem fi, intr-un context sau altul, fie cel care are puterea, fie cel neputincios. Cum folosim puterea asta, depinde doar de noi insine”, a scris Stefan Darabus, pe contul personal de Instagram.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole