Stefan Darabus: Zero alocare de la bugetul de stat pentru protectia copilului si a persoanelor cu dizabilitati

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Da, ati citit bine. Zero alocare de la bugetul central pentru sistemul de protectie speciala si pentru persoanele cu dizabilitati.

In cei 21 de ani de cand lucrez in domeniul acesta, nu mi-a fost dat sa aud de o decizie atat de extrem de dreapta. Dincolo de orice, liderii puterii actuale isi spun – si le spun tuturor – ca sunt de stanga. Ca sunt pentru oameni si pentru un stat social. Ar trebui sa fie promotorii unei arhitecturi de stat pentru care contractul social sa fie piatra de temelie pentru viziunea bugetului de stat si a politicilor publice.

Tot efortul de sustinere si finantare a sistemelor de protectie a copilului si a persoanelor cu dizabilitati pica pe umerii consiliilor judetene si locale, oricum cocosate peste masura de ordonante de urgenta scoase pe banda rulanta, fara vreun dram de verificare, studii, sau previziuni de impact.

As spune ca e un bluf, daca ar fi vreun joc de poker. As fi tentat sa ma gandesc la vreo tactica de negociere cu primariile si cu consiliile judetene, daca as mai putea credita leadershipul politic de la putere si manuitorii de butoane din stratosfera guvernamentala cu o picatura de credibilitate.

Sper sa se trezeasca la realitate si sa nu se mai joace cu vietile a sute de mii dintre cei mai vulnerabili copii si oameni. Am intors pe dos toate justificarile posibile, dar nu mi-a ramas nici una care sa stea in picioare. Decat ”justificarea” inconstientei.

Cine a luat o asemenea decizie, e decuplat cu totul de realitatea tarii in care traim. E decuplat cu totul de orice farama de umanitate.

Stefan DARABUS

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole